Băuturi energizante naturale


Milkshake cu semințe de floarea soarelui și banane. Semintele crude de floarea soarelui sunt recunoscute petru proprietatile lor energizante. ele contin grasimi sanatoase, vit. E, A, D, complexul vitaminic B, zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, fibre si proteine. 

- Se pun 3 linguri de seminte crude in blender, apa plata/ lapte de soia cat este necesar pentru a favoriza mixarea lor. Dupa ce se obtine o pasta cremoasa, se adauga o banana, inca un pic de apa in functie de consistenta dorita, miere si scortisoara.

Suc de cătină. Catina este o sursa excelenta de vit. C, pe langa o multitudine de nutrienti pentru organism, fiind si un bun detoxifiant. 

- Se pun in blender un pumn de catina cruda/ congelata, apa plata/ lapte de soia, miere si putin piper Cayenne.

Smoothie verde. Organismul nostru are nevoie de enzimele din hrana cruda, deoarece acestea regleaza functiile organismului. 

- Se amesteca frunze de spanac cu 1 mar/ mango, 1 banana, 1/2 lamaie, 1 castravete mic, 2 bete de telina si apa (in functie de consistenta dorita).

Shake cu migdale și unt de arahide/ tahini (pastă de susan). Susanul aduce un aport de calciu.

- Se amesteca lapte de migdale cu 1 banana, 1 lingurita unde de arahide/ tahini, 1 lingurita pudra de roscove (carob), 1/2 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de miere sau 2-3 curmale.

Smoothie cu spirulină. Spirulina contine foarte mult calciu, fier, zinc, magneziu, crom, cupru, mangan, seleniu, sodiu, potasiu, respectiv ajuta la refacerea ADN-ului. De asemenea, contine proteine, vitamine si acizi esentiali. 

- Se amesteca in blender 1 lingurita de pudra de spirulina organica cu 1 banana, 1 felie mare de ananas proaspat, zeama unei lamai, 1 mar acrisor si o mana de frunze proaspete de menta.

Smoothie oriental. Ananas, kiwi, sirop de curmale si ghimbir proaspăt. Ananasul conține multe fibre ce ajută la digestie și la eliminarea țesutului adipos. Kiwi conține mai multă vitamina C decât o portocală sau lămâie, în China fiind renumit de mii de ani. Siropul de curmale indulcește și nu este acid ca și zahărul. Ghimbirul asistă în cazul răcelilor, balonărilor.

- Se ia un ananas mai mic, 3 kiwi, 2 linguri de sirop și o jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras. Ingredientele se pun într-un blender. Se consumă pe loc deoarece sucurile de acest fel se oxidează pierzăndu-și calitățile nutritive.