Starea Alpha - drumul către refacere, relaxare și armonie


Meditația sau rugaciunea sunt practicate în toată lumea de oameni cu diverse ocupații și niveluri de studii ca metodă de diminuare și chiar combatere a stresului, pentru liniștirea minții și relaxarea corpului, pentru a primi puterea de a merge inainte si a fi in rezonanta cu vointa Divina. Efectele meditației sau ale rugaciunii sunt doar pozitive și se resimt profund la nivel mental, emoțional și fizic, mai concret: la nivel holistic. Este de asemenea o modalitate eficientă de a accesa starea Alpha a creierului, aici petrecandu-se cele mai fascinante schimbări.

Prin ce se caracterizează? Putem vorbi despre Starea Alpha atunci când mintea plutește liberă între somn și starea de veghe. Mai exact este lumea viselor de zi sau a visării cu ochii deschiși. Meditația sau/si rugaciunea ajută mintea să se relaxeze și să se deschidă total, fapt ce creează conditiile ideale pentru ca vizualizarea insanatosirii, relaxarii, creativitatii si a ideilor geniale să înflorească. Toti ne aducem aminte din copilarie de vacantale de vara când ne întindeam pe iarbă la umbră și pur și simplu visam la ceva frumos sau ne minunam observand gandaceii!

Ar fi bine sa stim ca este timpul să redescoperim această stare și dacă totusi nu ne mai este posibil într-un cadru asemănător, atunci macar sa ne putem crea altul în care să ne deconectam de probleme, griji, boli chiar si pentru a jumătate de oră pe zi. Aceasta deprindere face foarte bine atat creierului, cat si Sufletului, iar dacă primul funcționează la nivelul optim, întreaga noastra ființă se dezvoltă, reveleaza si se insanatoseste!

Când mintea este liniștită (adica in starea Alpha) refacerea, relaxarea, creativitatea se simt “acasă”. Se formează căi neuronale noi sau se refac din cele vechi, lucru ce asigură apariția si reimplementarea starii de sanatate, relaxare precum și dezvoltarea ideilor inovatoare ce au capacitatea de a deveni realitate. Aceasta este uimitoarea putere a stării Alpha! Uimitorul tărâm al subconștientului. Undele Alpha (7-12 Hz) accesează cu ușurință nemasurabilul univers al minții subconștiente. Latura creativă a creierului lucrează aici cu imaginile pe care le concepem despre viitorul nostru, iar subconștientul le aduce în realitatea fizică sub forma unor experiențe, situatii, lucruri, oameni ş.a.m.d.

Astfel, intrarea în starea Alpha prin meditație sau rugaciune (ceea ce se traduce ca fiind stimulare cerebrală) are multe beneficii surprinzatoare de care ne putem bucura pe termen lung fără prea mari eforturi. În timp ce mintea și corpul se relaxează, se deschide poarta către subconștient, iar aici este centrul insănătoșirii/ refacerii, relaxarii si al creativității noastre.

Cum se intra în starea Alpha? Mulți oameni cred că meditația trebuie făcută obligatoriu într-o anume poziție (postura), altfel nu functioneaza. Se poate sa meditam sau sa ne rugam și în alte feluri, cum ar fi stând întinsi în pat seara înainte de culcare, pe o bancă în parc ascultând ciripitul pasarilor sau o muzică liniștitoare, pe malul mării/ râu sau în timp ce facem o plimbare printr-un parc sau pădure. Indiferent cum sau ce metodă alegem pentru a intra în starea Alpha, rezultatele vor apărea și ne vom putea mira de potențialul și resursele infinite care stau ascunse în subconștient.

Concret, putem intra în domeniul undelor Alpha concentrându-ne atenția asupra respirației, fără să o influențam în vreun fel, doar observând-o. Simțim cum aerul pătrunde în corp, cum plămânii și abdomenul ni se dilată și apoi se golesc, continuand astfel mai multe minute. Se poate de asemenea să ne focalizam privirea timp de câteva minute (oricât simțim nevoia!) pe un punct fix sau pe flacăra unei lumânări, a unei flori etc., ceva chinestezic (adica perceperea in totalitate a senzatiilor de miscare pe care ni ascultam pur și simplu). De asemenea, se pot evoca trairi de recunoștință, multumire, iubire, iar astfel gândurile se dizolvă și mintea ia o pauza. Această metodă funcționează chiar și când suntem stresati.

Schimbări fizice la nivelul creierului Printr-o dezbatere oficială a cercetătorilor din domeniul psihiatriei s-a concluzionat că 30 de minute pe zi de meditație sau rugaciune timp de cel putin 8 săptămâni conduc la schimbări pozitive importante asupra densității materiei cenușii, parte a creierului asociată cu procesele de memorie, limbaj, empatie, stres, conștiință de sine etc.

La început, intrarea în starea Alpha prin meditație sau rugaciune poate fi dificilă. Mulți oameni întâmpină dificultăți în liniștirea gândurilor, mai ales dacă au probleme acute care îi presează. De aceea, terapia Bowen este eficient, natural, deoarece induce starea Alpha intr-un mod lent déjà de la primele miscari, ajutand corpul sa-si restabileasca starea de armonie.

Daca alegem meditația (tehnici de Qigong) sau/ si rugaciunea, impreuna cu terapia Bowen, o alimentatie adecvata si suficienta miscare, rezultatele vor fi mai bune si mai clare, iar timpul de refacere se injumatateste!

www.bowtech.ro
www.qigong.ro

poza preluata de pe brainwave-personal-success.blogspot.com