De ce sunt considerate toxice vaccinurile administrate nou-născuților


Un nou studiu, publicat in Human and Experimental Toxicology (Toxicologia umana si experimentala), un jurnal de specialitate de pe lista Bibliotecii Nationale de Medicina – National Library of Medicine, a analizat mai mult de 38 000 de rapoarte de spitalizare si decese infantile dupa administrarea de vaccinuri. Cercetatorii au gasit corelatii statistice semnificative intre numarul de doze de vaccin administrate copiilor si ratele de spitalizare si decese infantile: bebelusii care au primit cele mai multe vaccinuri tind sa aiba rate mai inalte de spitalizare si deces.

Bebelusii care au primit 2 vaccinuri simultan au avut o probabilitate semnificativ mai mica de a fi spitalizati decat copiii care au primit 3 sau mai multe vaccinuri simultan. Bebelusii care au primit 3 vaccinuri simultan au avut o probabilitate mai mica de spitalizare decat cei care au primit 4 sau mai multe vaccinuri in acelasi timp. Bebelusii care au primit 6, 7 sau 8 vaccinuri in timpul unei singure vizite pediatrice aveau cea mai mare probabilitate de spitalizare dupa injectare. De fapt rata spitalizarii a sporit liniar de la 11% pentru bebelusii primitori de 2 doze de vaccinare la 23,5% pentru copilasii vaccinati cu 8 doze.vaccinuri.

Autorii studiului, dr. Gary Goldman si Neil Z. Miller, au mai descoperit ca bebelusii mai mici ca varsta aveau in mod semnificativ o mai mare probabilitate de spitalizare decat bebelusii mai mari. In plus, bebelusii care primeau 5-8 doze simultan aveau o rata a mortalitatii semnificativ mai mare dupa injectare decat cei primind 1-4 vaccinuri simultan.
♠ Cativa factori ar putea contribui la faptul daca un bebelus va avea sau nu o reactie adversa la vaccinuri, incluzand intre acestia predispozitia genetica, boala (care poate fi o contraindicatie pentru administrarea vaccinului), calitatea vaccinurilor (care poate varia prin metodele de fabricatie), si sensibilitatea la unul sau mai multi componenti ai vaccinurilor. Unii bebelusi ar putea mai probabil sa experimenteze o reactie adversa, datorita toxicitatii biochimice sau sinergice asociata cu administrarea concurenta de vaccinuri multiple.
♠ In 1990, bebelusii au primit 15 doze de vaccin in total in primul lor an de viata. Pana in 2007, Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) recomandau 26 de doze de vaccin pentru bebelusi: 3 DtaP (antitetanos, difterie si tuse convulsiva), 3 antipolio, 3 Hib, 3 antihepatita B, 3 anti-pneumococcice, 3 anti-rotavirale, and 2 antigripale.
♠ Programul de Imunizare Infantila al CDC nu a fost testat pentru siguranta, si ii lipseste veridicitatea stiintifica.
♠ Desi fiecare vaccin pentru copii a trecut prin teste clinice in mod individual, nu au fost facute studii pentru a determina siguranta (sau eficacitatea) combinarii vaccinurilor in timpul unei singure vizitari pediatrice, asa cum a fost recomandat in liniile directoare ale CDC. De exemplu, este de asteptat ca bebelusii in varsta de 2, 4 si 6 luni sa fie vaccinati impotriva poliomielitei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rotavirusului, gripei Haemophus B, pneumococilor, toate in timpul unei singure vizite facute de doctorul pediatru – chiar daca aceasta combinatie de 8 vaccinuri nu a fost niciodata testata clinic.
♠ Administrarea a 6,7 sau 8 doze de vaccin unui bebelus in timpul unei singure vizite pediatrice ar putea cu siguranta sa fie mai convenabila pentru parinti – decat sa faca drumuri suplimentare la oficiul doctorului – dar dovezile privitoare la o asociere pozitiva intre reactiile adverse ale bebelusului si numarul dozelor de vaccin administrate confirma ca siguranta vaccinarii trebuie sa ramana prioritatea cea mai inalta.
♠ Descoperirile din acest studiu arata o corelare pozitiva intre numarul dozelor de vaccin administrate si procentajul spitalizarilor si deceselor raportate de Sistemul de Raportari al Evenimentelor Adverse de Vaccinare (Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS; baza de date VAERS este un important instrument de supraveghere postmarketing care este analizat periodic de catre CDC, FDA -Federal Drug Administration – Agentia Nationala a Medicamentului – si de alti cercetatori in domeniul vaccinarii pentru a descoperi potentiale tendinte adverse). In plus, bebelusii mai tineri aveau o mai mare probabilitate de spitalizare si deces dupa primirea vaccinurilor. Aceste tendinte nu au doar o plauzibilitate biologica, ci sunt sprijinite pe dovezi din rapoartele de caz, seriile de cazuri, si alte studii utilizand metodologii complet diferite si sectiuni unice de populatie. De exemplu, in 2011 Miller si Goldman au colaborat la un alt studiu aratand ca la natiunile dezvoltate mortalitatea infantila a crescut odata cu sporirea numarului de doze de vaccinuri.
♠ Intrucat vaccinurile sunt facute la milioane de bebelusi anual, este imperativ ca autoritatile de sanatate sa aiba date stiintifice din studiile de toxicitate sinergica asupra tuturor combinatiilor de vaccinuri pe care le-ar putea primi bebelusii. Gasirea de cai pentru sporirea sigurantei vaccinarii ar trebui sa aiba cea mai inalta prioritate. Puteti descarca intregul studiu in limba engleza: Goldman-Miller Vaccine Study (PDF) de pe internet.
♠ Recunoastere de finantare: Aceasta cercetare nu a primit nici o finantare specifica de la vreo agentie de finantare din sectoarele public, comercial sau non-profit. Centrul de Informatii National al Vaccinarii – National Vaccine Information Center – NVIC) a donat $2500 pentru liber acces la articolul jurnalului, facandu-l liber pentru toti cercetatorii. NVIC este dedicat prevenirii vatamarilor si deceselor datorate vaccinarii prin educarea publicului. (sursa: internet)