Cereala care alcalinizează organismul



Taratele de ovaz - o sursa de carbohidrati sanatosi - reprezinta unul dintre cele mai importante alimente pentru o nutritie sanatoasa si completa.

Calitati si beneficii:
  1. Scade colesterolul: Taratele de ovaz contin fibre solubile care reduc "colesterol rau". La nivel de sange. In comparatie cu fulgi de ovaz, taratele de ovaz au in medie cu 50% mai multe fibre si fibre solubile, ceea ce le face mult mai eficiente in procesul de slabire, dar si cel de detoxifiere al organismului.
  2. Dau senzatia de satietate: Odata consumate, taratele de ovaz intra in tractul digestiv unde fibrele solubile absoab apa si formeaza o substanta ca un gel, dand rapid senzatia de satietate. Taratele de ovaz absorb in medie de 25 de ori volumul lor in lichid. Sunt ideale pentru micul dejun fierte sub forma de terci (sau ca in englezescul “porridge” – poate unii suna mai bine!) sau amestecate cu bauturi vegetale (soia, migdale, caju). Tarate de ovaz pot fi de asemenea folosite pentru a face clatite sarate/dulci, blat pentru pizza, briose, prajituri, biscuiti etc.
  3. Incetinesc absorbtia de zahar si grasimi. Odata ingerat, bolul alimentar (format din substanta asemanatoare gelului creat de taratele de ovaz si apa) trece prin acidul gastric, bila si, in final, ajunge la sucurile pancreatice. In acest proces, bolul alimentar se transforma intr-un amestec de acizi grasi, aminoacizi si glucoza. Astfel se incetineste asimilarea zahararurilor si caloriilor si le elimina din organism prin reducerea absorbtiei de grasimi alimentare, pastrand in acelasi timp nivelul de zaharuri din sange la un nivel scazut si stabil.
Se pot gasi tarate de ovaz in supermarket-urile din tara, precum si la magazinele cu produse naturiste. Insa este nevoie sa verificati ca ingredientele sa fie 100 % tarate de ovaz! Personal va recomand taratele de ovaz de la firma Pirifan. Este important sa stiti ca taratele de ovaz contin aproximativ cu 50% mai multe fibre si fibre solubile decat fulgii de ovaz, facandu-le astfel mai eficiente in reducerea nivelului de colesterol si, in plus, ajuta digestia, diminuand constipatia.

Pe langa toate acestea ovazul este singura cereala ce alcalinizeaza organismul! Taratele de ovaz contin proteine, calciu, fier, tiamina, fosfor, riboflavina, magneziu si zinc.