Recunoștința


Ma uit in jur si vad cum majoritatea oamenilor se pregatesc cu tot felul de bunatati dulci, sarate, condimentate, aleg brazii, iar altii intra in frenezia cumparaturilor, in special, a cadourilor. Si astfel, aproape toata lumea este prinsa de aceasta "vraja" a ceea ce noi numim sarbatoare. Ce inseamna, de fapt, o celebrare... ?! Pe langa sarbatorile religioase oficiale mai exista si alt gen de sarbatori sau... cel putin ar fi bine sa existe in sufletul fiecaruia. Viata in sine ar trebui sa o vedem ca o sarbatoare in care putem sa ne bucuram de forma noastra umana care ne permite atatea binecuvantari divine. 

Da, este o binecuvantare ca ne-am nascut oameni si ca putem alege ce viata sa traim, cu ce sa ne hranim sufletul, chiar daca incercarile de-a lungul vietii par a fi nedrepte, brutale. Adevarata sarbatoare este in fiecare dimineata cand, la trezire, multumim lui Dumnezeu ca mai avem inca o zi pentru a fi mai buni, a Il face multumit, pentru a ne dedica Lui toate succesele si chiar insuccesele noastre. 

Sarbatoare este si tot atunci cand suntem recunoscatori pentru tot ceea ce avem. A fi recunoscatori ne innobileaza partea mai putin luminoasa a noastra, ne face sa intelegem ca nu le putem avea pe toate, ca nu avem nevoie de tot ce ne dorim. Ne dorim multe, dar mai putin ceea ce avem nevoie! Astfel, in Ajun de Craciun, va rog sa-mi dati voie sa va urez ca Dumnezeu sa va dea tot ceea ce aveti nevoie pentru a fi mai buni, mai frumosi spiritual, mai intelepti si mai iubitori! Sa va amintiti de nasterea Aceluia care a sadit samanta Iubirii Divine in inimile oamenilor! Craciun fericit cu Liniste sufleteasca si cu eliberarea de suferinte!