Pudra de semințe de in. Semințele de in sunt foarte bogate în omega 3 și minerale precum potasiu și calciu. În plus, acestea sunt foarte bune pentru tratarea constipației.
Miere cu lămâie. Mierea conține o mulțime de elemente esențiale (vitamine și minerale cu proprietăți antiseptice) execelente organismului pentru a se proteja de microbi. De cealaltă parte, lămâia este bogată în vitamina C fiind și singurul fruct citric ce alcalinizează.
Ingrediente: 2 lămâi, 4 linguri de miere. Se curăță lămâia de coajă, se îndepărtează pielița albă, se taie în bucăți și se amestecă pulpa obținută cu mierea. Se pune totul la borcan cu capac și se ține la întuneric, într-un loc răcoros. Se ia câte o linguriță în fiecare dimineață, înainte de micul dejun. Cura durează 10 zile.
Suc de pătrunjel. Ca orice legumă cu frunze de culoare verde-inchis, pătrunjelul conține cantități importante de fier, necesar pentur producerea globulelor roșii și prevenirea anemiei.
Ingrediente: 1 legătură frunze de pătrunjel și apă. Se spală frunzele și se pasează în blender împreună cu o cană de apă. Se bea în fiecare zi, timp de o săptămână, doar suc proaspăt.
Pastă de usturoi cu roșii. Cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, usturoiul este unul dintre cei mai puternici prieteni ai sistemului imunitar. Iar roșiile sunt bogate în licopen, un foarte bun stimulator al sistemului imunitar, respectiv al celui cardiac.
Ingrediente: 4 căței usturoi, 2 roșii coapte, 2 frunze busuioc. Se îndepărtează coaja roșiilor și se dau pe răzătoare, apoi se adaugă usturoiul pisat și frunzele de busuioc tocate. Pasta obținută poate fi consumată cu pâine prăjită, salate sau cum vă poftește inima.
Suc de sfeclă roșie. Aceasta tratează bolile gastro-intestinale, restabilește tranzitul intestinal normal și elimină toxinele din organism, purificând în același timp și sistemul urinar. Morcovul, la fel, ajută la curățirea intestinelor și aduce un aport de vitamina A.
Ingrediente: 1 sfeclă roșie, 2 morcovi, 1 măr. Se curăță sfecla, se taie cuburi și se pune în storcătorul de fructe împreună cu morcovul și mărul. Este un preparat ce poate fi consumat mai ales la micul dejun.