In urma studiului experimental a 150 varietati de plante, dr. Hagiwara a descoperit ca orzul contine cele mai valoroase elemente necesare corpului omenesc si totodata este un produs cu efecte terapeutice excelente. Descoperirea, mai exact eficienta sucului din plante tinere de orz verde in terapia bolilor si intretinerea starii de sanatate - este rezultatul a treisprezece ani de cercetari intense privind nutritia omului, pentru a gasi o sursa in vederea intretinerii sanatatii omului, pentru restabilirea organismelor bolnave si pentru impiedicarea degradarii si imbtranirii celulelor.
Orzul verde contine de peste 250 ori mai multa vit. A decat salata; peste 25 ori mai mult potasiu decat in banana; de peste 11 ori mai mult fier decat in telina; de pste 7 ori mai multa vit. C decat in portocale; de peste 10 ori mai multa vit. B1 decat in spanac; de peste 11 ori mai mult calciu decat in lactate; de peste 23 de ori mai multă biotină (factor din grupul vit. B) decît în lapte; 2000 micrigrame de SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de 2 gr. de orz verde pudra. Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inhibarea radicalilor liberi - conform dr. Milton Fried - ce favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. De mentionat este ca orzul verde reprezinta pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Indicatii terapeutice: anorexie, anemie, afectiuni oculare, gastrite, ulcere, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice (hepatite, ciroze, colecistite), cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, astm bronsic, bronsite, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard-psiho-motor, neurastenie, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrite, acnee, efelide (pistrui), dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fisule perianale, hemoragii, dismenoree, osteoporoza, fracturi, formarea calusului in perioada sarcinii la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotenta, stomatite.