Vorbirea este traducerea în sunete a gândurilor noastre, a vibrațiilor noastre, a cuvintelor.

Cum este vorbirea noastră acum? Nu dăm atenție tonului pe care îl avem atunci când vorbim sau ce cuvinte rostim. Utilizând cuvinte vulgare și murdare, uităm pur și simplu ce înseamnă o comunicare recunoscătoare. Asta demonstrează nu doar nivelul nostru de degradare, ci și alte aspecte. Oare nu este evident că atunci când folosim astfel de cuvinte fericirea din interiorul nostru nu crește? Din contră! Oferim posibilitatea să apară energia negativă, apoi ne întrebăm de ce trebuie să luăm tratamente pentru durerile de cap.

Există o legătură directă între starea creierului nostru și vorbire. Dacă mintea noastră este sănătoasă, atunci vorbirea va fi pe măsură. Un creier sănătos este întotdeauna pozitiv. Având o asemenea stare, noi nu vom bârfi, nu vom critica, nu vom expune pretenții. Nu ne vom plânge de destine. Tonul vocii va fi calm și plăcut. Fiecare va dori să vorbească cu o asemenea persoană. Când vorbești cu un ton ridicat demonstrezi că ai un suflet slab.

De regulă, 90% dintre toate certurile și conflictele apar atunci când vorbim pe cineva de rău. Noi toți trebuie să învățăm să vorbim plăcut, manierat, controlându-ne gândurile rostite. În Occident, o persoană care nu este capabilă să-și controleze discursul este considerată o persoană primitivă.

A trecut ceva timp de când a fost demonstrat faptul că noi preluăm calitățile acelei persoane despre care vorbim și la care ne gândim, din acest motiv, atunci când vorbim de rău pe cineva, criticându-l, ne asumăm calitățile negative ale acelei persoane.

Probabil ai observat că suntem mai egoiști și plini de invidie și ură și ne este mai greu să vorbim despre cineva cu plăcere. Cu cât mai vulgar este discursul nostru, cu atât mai puțin armonioși suntem noi și în rezultat primim lecții dure de la viață.

Una dintre cauzele oboselii noastre este faptul că vorbim prea mult. Vorbirea multă e un semn că suntem pustii. Ideal ar fi să vorbim puțin, calm și cu răbdare. Așa vom putea economisi energia și timpul intr-o discuție. Trebuie să învățăm să ne verificăm cuvintele. Fiecare cuvânt trebuie să aibă un sens – aceste cuvinte vor fi întotdeauna puternice.

Și mai este un sfat, probabil cel mai prețios dintre toate: gândește-te bine înainte să vorbești.

Cuvintele vor avea un sens dacă vor fi pline de admirație față de ceilalți. Și astfel, atunci când vei adresa cuvinte mai dure, ele nu vor fi percepute ca o jignire, ci ca un sfat.

Trebuie să vorbești despre toate, însă cu respect și iubire. Orice cuvinte ar spune o mamă copiiilor ei, însă, rostite cu dragoste, aceștia nu vor primi cuvintele cu răutate. Ei vor simți dragostea mamei și vor înțelege că ea le vrea binele.

De asemenea, puteti incerca si terapia Bowen Bowtech - care ajuta la diminuarea tuturor durerilor de oase si articulare, precum si in afectiuni respiratorii, digestive, oboseli si, totodata, ajuta la relaxarea si armonizarea intregii fiinte.  

Sursă: https://dozadesucces.ro/vorbirea-tradeaza-starea-in-care-se-afla-creierul-nostru/

Dr. Jean-Christophe Charrié (Franța) a observat că primăvara apare o „epidemie” de durere de spate. Pentru medicul care se interesează de fiziologie, acest lucru are o explicație simplă: primăvara atât activitatea genitală, cât și cea a suprarenalelor crește. Intensitatea acestor două activități hormonale poate provoca o stare congestivă în zona lombară favorizând inflamarea acesteia. Așadar, o mișcare greșită sau bruscă a zonei inferioare a spatelui poate crea o mică inflamație care ar putea lua amploare cauzând discomfort și durere mare. 

Iată recomandarea medicului francez: ghimbir pentru a susține activitatea genitală, sub forma infuziilor - dimineața - și lămâi pentru suprarenale. Două rețete personale ale dr. Charrié:

Baia analgezică - caldă pentru relaxarea mușchilor. Ingredientele se amestecă foarte bine și se adaugă la apa din cadă:

 1 pahar lapte
 5 picături ulei esențial de lavandă
 5 picături ulei esențial de ienupăr
 1 lingură apă de flori de portocal (aceeași cu care se parfumează deserturile)

Masajul relaxant cu uleiuri esențiale ce va da o senzație de cald, cu acțiune analgezică și drenor al congestiei locale.

 ulei vegetal de arnică
 1 picătură ulei esențial de ardei iute de Jamaica sau cel de Gaultheria procumbens
 3 picături ulei esențial de lavandă

Dr. Jean-Cristophe Charrié predă și practică endobiogenia in Franța și în străinătate. Vă recomand să îi vizionați o prezentare TEDx (click pe numele lui).

 


De asemenea, terapia Bowen - Bowtech - ajuta la diminuarea tuturor durerilor de oase si articulare, precum si in afectiuni respiratorii, digestive, oboseli, si totodata ajuta la relaxare si armonizare. 

Sursă: Să ne tratăm natural tot anul - Sfaturile unui medic pentru întreaga familie, Dr. Jean-Cristophe Charrié, Marie-Laure de Clermont-Tonnerre, Plafar


Acest shake proteic vi-l recomandă Stefania după fiecare sesiune de mișcare:

Ingrediente:
40g caju crud înmuiat 1 oră
200 ml apă
2 banane coapte
1 lingură pudră proteică de cânepă
1 lingură cacao crudă
1 linguriță semințe de cânepă


Instrucțiuni: 
Se mixează caju și apa timp de 2 minute până ce se transformă într-un lapte delicios. Se adaugă bananele, pudra proteică și cacaoa și se mai mixează până ce se transformă într-un shake cremos. Se decorează cu semințe de cânepă. Din rețeta aceasta se obțin 2 pahare, aproximativ 400 ml.

(click pe numele ei și/ sau fotografie pentru a accesa site-ul Stefaniei)



(click pe foto pentru site-ul cu poza)

Când vorbim de diete, majoritatea oamenilor au o reținere. Oare de ce? E simplu, deoarece se refuză noțiunea de a se hrăni într-un mod sănătos, gusturile mâncărurilor complicate și grase fiind percepute ca existențiale. Acest concept de dietă este greșit înțeleasă. Dieta este un mod de viață, mai exact este un mod de a se alimenta corect. Celebrul dr. Oz vine cu o listă de legume care se pot consuma la discreție. 

Legume cu indice glicemic redus:
– anghinare
– sparanghel
– germeni de bambus
– germeni de fasole
– germeni de varză creață (Bruxelles)
– broccoli
– conopidă
– țelină
– castravete
– ridiche albă
– ridiche roșie
– vânătă
– praz
– linte
– fasole (verde, colorată, năut)
– ciuperci
– bame
– ceapă
– ardei
– nap
– dovlecel
– mazăre
– sfeclă
– roșie
– castane comestibile
– măcriș de baltă (năsturel)
– varză (diferite sortimente si culori)
– salată de verdețuri (ca de exemplu: cicoare, andive, lăptuci, spanac, rucola, varza rosie, năsturel)

Pe de altă parte, ar fi bine să se acorde atenție și legumelor cu indice glicemic crescut. Acest aspect nu înseamnă că trebuie să le eliminăm din dietă, chiar din contră, însă este bine să controlăm porțiile și ora din zi atunci când se consumă: 
- cartofi fierți
- păstârnac
- fasole verde
- sfeclă

Legumele cu indice mic se pot consuma, moderat și la cină, pe când cele cu indice glicemic mare doar până în ora 12. Astfel, pentru a păstra silueta, dar si pentru a preveni diabetul și bolile cardiovasculare, este bine să se consume cât mai des alimente cu indice glicemic mic.

Pe lângă dietă se știe că este nevoie și de mișcare, ceea ce este total adevărat, însă mai este nevoie de apă de calitate și o stare psihică (re)echilibrată.


sursa: internet, enciclopedii

traducere: Rozalia Ionică