Punctul de sub nas - GV 26 - este principalul punct de reanimare atat la oameni, cat si la animale. Este denumit si punctul “salveaza viata”. Stimulat cu forta va salveaza intr-adevar viata in caz de infarct miocardic (este mai eficient decat nitroglicerina tinuta sub limba), in caz de lesin si hipotensiune.

Preluat de pe http://astrodeva.wordpress.com/2013/06/05/punctul-care-salveaza-viata/
poza preluata de pe www.acupressure.com

Susanul este cea mai bogata sursa de calciu uşor asimilabilă ce ajuta la crestere in mod sănătos. Seminţele de susan sunt bogate şi în magneziu şi fier, conţin vitaminele B1 şi E. Doar 30g de susan asigură norma zilnică de calciu necesară organismului. Pentru asimilarea maximală se recomandă folosirea susanului crud, înmuiat şi mărunţit. În alimentaţie susanul se foloseşte la condimentarea produselor făinoase, se adaugă în salate şi alte bucate din legume, din susan se prepară diverse paste, iar în combinaţie cu mierea de albine se obţine halva de susan.

Uleiul de susan este un remediu contra afecţiunilor de sânge, se poate folosi în caz de răceală, diaree, gastrită, ulcer şi constipaţii. Fiind o sursă proteică, acesta favorizează recuperarea în caz de distrofie, stres, după eforturi fizice, duce la micşorarea nivelului de colesterol în sânge.

Pentru prepararea băuturii de susan aveti nevoie de
• 2 linguri de seminţe de susan;
• 500 ml apă filtrată călduţă;
• 1-2 linguri de miere de albine sau 5 curmale.

1. Se toarnă seminţele într-un vas, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 2-5 ore. Se pot pune la înmuiat de cu seară. Se pot folosi atât seminţe albe, cât şi negre, sau o combinaţie a lor. Dacă se folosesc seminţe negre, vom obţine „băutura de ciocolată”.
2. Cu ajutorul unei site se extrag seminţele din apă şi se toarnă în blender. Se adaugă 200 ml de apă şi se agită conţinutul în blender timp de 1 minut.
3. Se adaugă în blender încă 300 ml de apă, 2 linguri de miere de albine sau câteva curmale spălate fără sâmburi pentru îndulcire. Se agită compoziţia în blender timp de 10-20 secunde.
4. Băutura obţinută se filtrează prin sită. Opţional, se poate turna laptele inapoi in blender adăugandu-i-se o banană si/ sau capsuni proaspete sau congelate pentru a obtine un coctail.

Poftă bună la o Viață sănătoasă!

Boala este o atenționare - ne semnaleaza ca incalcam armonia universala. Mai mult chiar, ne arata in ce mod si in ce privinta o facem. Nu este o pedeapsa nemeritata, ci consecinta faptelor si a atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele. Ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Nu este un accident, nu este o intamplare, nu este ceva strain, ci ne reprezinta. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne ascultam imboldurile profunde ale sufletului. Prin urmare, vindecarea nu este posibila decat in momentul in care ne constientizam hibele si ne mobilizam pentru a le transforma in calitatile corespondente (de exemplu, teama este o caricatura a prudentei, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului).

Boala nu ne este un dușman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, căci are curajul să ne spună verde în față ce, unde și cum greșim. De aceea, atitudinea de a o respinge este contraproductiva. Eforturile de a o nega si de a o suprima au ca rezultat cel mult mascarea simptomelor, si nu o reala vindecare. Dimpotriva, camuflarea manifestarilor fizice exprima refuzul de a ne privi cu luciditate, accentuandu-ne starea de inconstienta. Reprimandu-ne boala, pe noi ne reprimam. Negand-o ori dusmanind-o, pe noi ne negam sau ne dusmanim. Luptandu-ne cu boala, cu noi ne luptam - nu putem iesi decat invinsi, scufundandu-ne si mai mult in tenebrele ignorantei. Trebuie sa o acceptam si sa o intelegem, deoarece in acest mod pe noi ne acceptam si ne intelegem. 

Boala ne semnalează înstrăinarea de propriul sine, avand ca substrat ignoranta. Nu o putem vindeca decat daca revenim in maduva fiintei noastre, daca ne reimprietenim cu noi insine. Boala este calea deschisa catre esenta din noi. Nu este o inlantuire, ci fereastra deschisa catre libertate. Ignoranta ne incatuseaza. Un om bolnav nu mai este el insusi, nu se mai cunoaste pe sine, isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila).

Boala este rodul unor convingeri false, adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc, incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. Esenta tratamentului consta in dobandirea claritatii mentale care permite descatusarea de aceste convingeri gresite. Este ca si vindecat cel care intelege ca boala sa este licarirea care-l poarta catre intimitatea propriei fapturi si se accepta drept ceea ce este, se impaca cu sine insusi si are curajul de a se cunoaste si de a se transforma - procesul vindecarii in sine nu mai este decat o chestiune de timp; cu conditia, ce-i drept, ca modificarile din planul fizic (leziunile morfologice) sa nu fie prea severe (si deci ireversibile). 

Boala este consecința unor rezonanțe joase pe care cel bolnav le întreține, având falsa convingere că este una cu ele. Ele isi au sorgintea in subsolul constiintei, inaccesibil in mod obisnuit fiintei umane, dar pot fi percepute de catre oricine, in stadiul incipient de manifestare, sub forma gandurilor si a trairilor degradante. Acolo, in hrubele mentalului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, ostracizate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor nascute din constrangeri sociale, familiale, religioase, politice, materiale, profesionale etc.

Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil la boala este de a se confunda cu aceste manifestari psihomentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea, valvataia ori vijelia lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina, mistuita de magma ori spulberata de vifor. Ele tin de structura lui, dar nu sunt decat involburari, vapai, vartejuri ale diferitelor straturi ale mentalului, distincte de samburele fiintei sale. El spune "sunt trist", "sunt manios" ori "mi-e teama" nereusind sa se disocieze (sa se detaseze) de aceste trairi, sa inteleaga ca sunt doar o parte din el, diferita de esenta sa, sa le perceapa doar ca pe niste fluxuri care ii parcurg structura tocmai din cauza frecventelor inferioare de vibratie pe care le mentine in faptura sa.

Un individ nu suferă atât pentru greșelile sale din trecut sau pentru ale altora, cât pentru greșelile lui actuale, de fiecare clipă. In acest sens, boala este un nepretuit indrumator. Localizarea si tipul ei nu sunt niciodata intamplatoare, ci se coreleaza cu functia esentiala si/sau cu semnificatia subtila a organului/tesutului/teritoriului afectat. Rostul bolii este de a-i deschide ochii celui bolnav, de a-l scoate din ignoranta.

Boala este pragul, poarta întredeschisă spre lumină. Putem sa o negam, sa o respingem, inchizand-o si zavorandu-ne in bezna prostiei, sau putem sa o deschidem larg, sa avem curajul sa pasim peste prag in lumina constiintei, a constientizarii - mintea ne devine clara, umbrele amagitoare ale ego-ului sunt date la o parte. Odata ce am trecut pragul, poarta inceteaza sa mai existe pentru noi - o lasam undeva in urma, nu ne mai intereseaza: boala nu-si mai are rostul, este vindecata.

Fragment din "Fundamentele medicinei naturale - Principii generale", Dr. Dorin Dragos, Editura Deceneu.


poza preluata de pe www.aussielifecoaching.com.au