Rozalia Ionica
luni, aprilie 28, 2014
Rozalia Ionica
vineri, aprilie 25, 2014
In medicina traditionala Indiana - Ayurveda - uleiul de cocos este folosit de mii de ani pentru tratarea si intretinerea sistemului nervos.
♦ Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit deoarece face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 92%, ceea ce explică şi consistenţa solidă depinzand de temperatura.
♦ Gustările care conţin ulei de cocos sunt o excelentă sursă de energie fiind ca conţine o formă unică de grăsimi saturate, cunoscute ca trigliceride cu lanţ mediu (MCT). Spre deosebire de alte grăsimi saturate, MCT sau acizii graşi energizează organismul şi nu îngraşă, motiv pentru care gustările cu ulei de cocos sunt o alternativă sănătoasă pentru gustarea de după-amiază.
♦ Ideal pentru protecţie solară.
♦ Stimulează sistemul imunitar deoarece atacă bacteriile ce cauzează carii, fiind un antibiotic natural ce ar putea fi încorporat în produsele pentru îngrijirea dinţilor, are deasemenea proprietăţi antimicrobiene, iar cercetări recente au descoperit potenţialul acestuia de a preveni şi trata maladia Alzheimer, bolile de inimă şi alte boli inflamatorii.
♦ Pentru o piele şi un păr mai sănătos. Abilitatea sa de a netezi tenul si îl transformă într-o loţiune hidratantă împotriva îmbătrânirii, fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor.
♦ Ţine insectele la distanţa. Are proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene. Extrem de versatil, uleiul de cocos poate înlocui, de asemenea, cremele antiacneice, antifungice, şampoanele antimătreaţă şi balsamul de păr, cremele împotriva eczemelor, hemoroizilor şi psoriazisului, loţiunile solare şi balsamul de buze.
♦ Ajută în curele de slăbire favorizând digestia şi împiedicând depunerile de grăsime. În 13 grame de ulei de cocos găsim 119 calorii, o valoare identică cu cea regăsită şi în uleiul de măsline.
♦ Hidratează scalpul impiedicand caderea parului si formarea matretii.
♦ Tratează ulcerul datorită acidului lauric care ucide bacteria Helicobacter Pylori ce cauzează această afecţiune.
♦ Mentine un nivel optim al colesterolului.
♦ Intareste sistemul imunitar avand o actiune antiparazitara, antivirala.
♦ Imbunatateste functia rinichilor si are proprietatea de a dizolva pietrele formate.
♦ Previne problemele cardiovasculare controland tensiunea arteriala.
♦ Ajuta la ameliorarea simptomelor asociate sindromului de colon iritabil.
♦ Ajuta la controlarea glicemiei avand rol important in prevenirea si tratarea diabetului zaharat tip II.
Rozalia Ionica
vineri, aprilie 18, 2014
Rozalia Ionica
vineri, aprilie 11, 2014