Anul care vine sa va aduca un inceput minunat in Viata voastra, Pace in suflete, Energia necesara pentru a va implini toate obiectivele, Intelepciunea de a aprecia si multumi in fiecare zi pentru micile bucurii pe care vi le ofera Divinitatea impreuna cu intregul Univers! La multi ani 2015!!!

Rodia este un fruct mai mult decat apreciat in multe culturi ale lumii. Insa prea putini stiu ca si coaja de rodie este extrem de benefica deoarece este un medicament eficient in multe afectiuni. Luati-o in considerare si incercati! Pe timpul tratamentului insa este interzis consumul de alchool.

Pentru ce e buna coaja de rodie: apendicita, holera, salmonela, diaree, dizenterie, ulcer, ulcer duodenal sau al intestinului subtire, colita.

Mod de preparare: 10-12g pulbere coaja de rodie intr-o cana peste care se adauga 200ml apa fierbinte, se acopera si se lasa la infuzat cca 25-30 minute.


Tratamentul acestei infecţii se face în general prin uleiuri esenţiale, ca alternativa naturista. Uleiurile esenţiale sunt numărul unu în lupta împotriva Helicobacter pylori, deoarece luptă atât împotriva infecţiei, cât şi împotriva recidivelor.

Uleiuri cu proprietăţi antiinfecţioase: uleiul de oregano (Origanum compactum), uleiul de cimbru (Thymus vulgaris), uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), cuişoarele (Eugenia caryophyllata) inhibă creşterea bacteriei Helicobacter pylori. Concentraţia medie inhibitoare (CMI) este de 40 μg/ml pentru cuişoare. Sunt uleiuri esenţiale cu o importantă acţiune antiinflamatoare, bogate în aldehide, cum este cel de scorţişoară sau bogate în seschiterpene cum este uleiul esenţial de musetel (Chamomilla recutita) sau uleiul de ghimbir (Zingiber officinalis). 

Uleiurile de tarhon (Artemisia dranunculus) şi cel de ghimbir au acţiune antispastică. Mai multe uleiuri cum sunt cel de menta (Mentha piperita) şi cel de lemongrass au arătat in vitro o inhibiţie netă a proliferării Helicobacter pylori. Probioticele şi prebioticele si vitamina C sunt la fel de recomandate, precum si gemoderivatele si homeopatele. Pe langa uleiuri si alimentatie adecvata se pot zice rugaciuni, se pot face meditatii sau tehnici de relaxare.

Terapia Bowen - Bowtech - asista de asemenea la reglarea intregului organism, in afectiuni ale glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, sistem cardio-vascular, concentrare etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

(poza preluata de pe sanatate.bzi.ro)

Pentru cei care folosesc sau sunt atrasi de produsele indiene ii invit la KRISHNA BOUTIQUE de pe str. Lucian Blaga nr. 8, incepand cu data de 26 noiembrie. Acolo va puteti orienta spre literatura sacra indiana, condimente, ceaiuri ayurvedice, diferite mirodenii folosite in bucataria indiana (chilli, piper, curcuma, negrilica, ghimbir praf etc.), cosmetice (henna, creme, paste de dinti) si multe altele... Preturile sunt mai mult decat rezonabile in comparatie cu cele ale altor magazine! Acest magazin tine de restaurantul vegetarian cu specific indian Radha Cuisine http://radha-damodara.ro/ de langa Piata Unirii.

Ceaiul de trandafiri este folosit in Medicina Traditionala Chinezeasca pentru tratarea mai multor afectiuni. Beneficiile ceaiului de trandafir par a fi atat imediate, cat si cumulative, depinzand de perioada de consum. O cana de ceai presupune o infuzie de 10 minute din 6 boboci de trandafir in 300 ml de apa fierbinte. Astfel, ceaiul de trandafir:
  • ajuta in sindromul oboselii cronice si nervozitate 
  • calmeaza sistemul nervos eliberand stresul, anxietatea, depresia, insomnia si dereglarile obsesiv-compulsive
  • ajuta in congestia uterina ce cauzeaza durerile si sangerarile abundente ale menstruatiei
  • este un excelent remediu pentru menstruatia neregulata, infertilitate si surmenaj
  • poate usura simptomele racelii si ale gripei, deoarece acesta contine vitamina C (echivalenta a 60 de portocale) ce sustine organismul in lupta impotriva infectiilor
  • contine antioxidanti ce ajuta la eliminarea toxinelor si in consecinta la controlarea efectelor nocive ale radicalilor liberi
  • este renumit pentru abilitatea sa de a intari tractul digestiv si de a elimina substantele si deseurile toxice din intestine, reducand simptomele diareei, dizenteriei, constipatiei si gastroenteritei
  • elimina reziduurile toxice care se pot aduna atat in vezica urinara, cat si in rinichi, reducand astfel prin urmare riscul potential de dezvoltare a infectiilor de tract urinar si de dezvoltare a pietrelor la rinichi
  • ajuta la echilibrarea sistemului imunitar
  • are un efect de racorire a organismului
  • curata si imbunatateste functionarea vaselor sanguine
  • ajuta in mod eficient impotriva tensiunii, bolilor de inima, chiar si a problemelor genitale feminine (din acest motiv exista si cateva produse intime care contin petale de trandafiri)
  • ajuta in tratarea dereglarilor endocrine
  • ajuta la reducerea durerilor de sani din perioada premenstruala
  • ajuta la detoxifierea organismului
  • protejeaza ficatul si stomacul
  • imbunatateste starea de spirit si atenueaza starea de depresie
  • sustine organismul in lupta impotriva infectiilor si ajuta la restabilirea culturilor bacteriene sanatoase din intestine
  • ajuta in scopuri de infrumusetare prin eliminarea punctelelor negre, imbunatateste starea porilor dilatati si regleaza nivelul de sebum al tenului gras
  • trateaza probleme precum stomacul lenes si constipatia, curata vezica urinara si sustine fluxul biliar
  • atenueaza senzatia de ameteala, trateaza intr-o oarecare masura ulcerul gastric si sprijina scaderea in greutate 
foto preluata de pe http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-rose-tea

Alimente-medicamente (pentru uz intern si/ sau extern) impotriva micozei:

♣ Uleiul din Arbore de ceai
♣ otetul de mere
♣ amestecul de ulei de oregano si ulei de masline
♣ apa de gura Listerine (recomand neutilizarea)
♣ ceaiul de musetel
♣ ceaiul de ghimbir
♣ usturoiul
♣ peroxidul de hidrogen (recomand neutilizarea).

Cele enumerate ar fi bine sa fie consumate - cele comestibile, desigur - zilnic timp de 21 de zile, pe langa baile/ badijonarile locale (cu ingrediente alese tot din cele enumarate).


Un nou studiu, publicat in Human and Experimental Toxicology (Toxicologia umana si experimentala), un jurnal de specialitate de pe lista Bibliotecii Nationale de Medicina – National Library of Medicine, a analizat mai mult de 38 000 de rapoarte de spitalizare si decese infantile dupa administrarea de vaccinuri. Cercetatorii au gasit corelatii statistice semnificative intre numarul de doze de vaccin administrate copiilor si ratele de spitalizare si decese infantile: bebelusii care au primit cele mai multe vaccinuri tind sa aiba rate mai inalte de spitalizare si deces.

Bebelusii care au primit 2 vaccinuri simultan au avut o probabilitate semnificativ mai mica de a fi spitalizati decat copiii care au primit 3 sau mai multe vaccinuri simultan. Bebelusii care au primit 3 vaccinuri simultan au avut o probabilitate mai mica de spitalizare decat cei care au primit 4 sau mai multe vaccinuri in acelasi timp. Bebelusii care au primit 6, 7 sau 8 vaccinuri in timpul unei singure vizite pediatrice aveau cea mai mare probabilitate de spitalizare dupa injectare. De fapt rata spitalizarii a sporit liniar de la 11% pentru bebelusii primitori de 2 doze de vaccinare la 23,5% pentru copilasii vaccinati cu 8 doze.vaccinuri.

Autorii studiului, dr. Gary Goldman si Neil Z. Miller, au mai descoperit ca bebelusii mai mici ca varsta aveau in mod semnificativ o mai mare probabilitate de spitalizare decat bebelusii mai mari. In plus, bebelusii care primeau 5-8 doze simultan aveau o rata a mortalitatii semnificativ mai mare dupa injectare decat cei primind 1-4 vaccinuri simultan.
♠ Cativa factori ar putea contribui la faptul daca un bebelus va avea sau nu o reactie adversa la vaccinuri, incluzand intre acestia predispozitia genetica, boala (care poate fi o contraindicatie pentru administrarea vaccinului), calitatea vaccinurilor (care poate varia prin metodele de fabricatie), si sensibilitatea la unul sau mai multi componenti ai vaccinurilor. Unii bebelusi ar putea mai probabil sa experimenteze o reactie adversa, datorita toxicitatii biochimice sau sinergice asociata cu administrarea concurenta de vaccinuri multiple.
♠ In 1990, bebelusii au primit 15 doze de vaccin in total in primul lor an de viata. Pana in 2007, Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) recomandau 26 de doze de vaccin pentru bebelusi: 3 DtaP (antitetanos, difterie si tuse convulsiva), 3 antipolio, 3 Hib, 3 antihepatita B, 3 anti-pneumococcice, 3 anti-rotavirale, and 2 antigripale.
♠ Programul de Imunizare Infantila al CDC nu a fost testat pentru siguranta, si ii lipseste veridicitatea stiintifica.
♠ Desi fiecare vaccin pentru copii a trecut prin teste clinice in mod individual, nu au fost facute studii pentru a determina siguranta (sau eficacitatea) combinarii vaccinurilor in timpul unei singure vizitari pediatrice, asa cum a fost recomandat in liniile directoare ale CDC. De exemplu, este de asteptat ca bebelusii in varsta de 2, 4 si 6 luni sa fie vaccinati impotriva poliomielitei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rotavirusului, gripei Haemophus B, pneumococilor, toate in timpul unei singure vizite facute de doctorul pediatru – chiar daca aceasta combinatie de 8 vaccinuri nu a fost niciodata testata clinic.
♠ Administrarea a 6,7 sau 8 doze de vaccin unui bebelus in timpul unei singure vizite pediatrice ar putea cu siguranta sa fie mai convenabila pentru parinti – decat sa faca drumuri suplimentare la oficiul doctorului – dar dovezile privitoare la o asociere pozitiva intre reactiile adverse ale bebelusului si numarul dozelor de vaccin administrate confirma ca siguranta vaccinarii trebuie sa ramana prioritatea cea mai inalta.
♠ Descoperirile din acest studiu arata o corelare pozitiva intre numarul dozelor de vaccin administrate si procentajul spitalizarilor si deceselor raportate de Sistemul de Raportari al Evenimentelor Adverse de Vaccinare (Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS; baza de date VAERS este un important instrument de supraveghere postmarketing care este analizat periodic de catre CDC, FDA -Federal Drug Administration – Agentia Nationala a Medicamentului – si de alti cercetatori in domeniul vaccinarii pentru a descoperi potentiale tendinte adverse). In plus, bebelusii mai tineri aveau o mai mare probabilitate de spitalizare si deces dupa primirea vaccinurilor. Aceste tendinte nu au doar o plauzibilitate biologica, ci sunt sprijinite pe dovezi din rapoartele de caz, seriile de cazuri, si alte studii utilizand metodologii complet diferite si sectiuni unice de populatie. De exemplu, in 2011 Miller si Goldman au colaborat la un alt studiu aratand ca la natiunile dezvoltate mortalitatea infantila a crescut odata cu sporirea numarului de doze de vaccinuri.
♠ Intrucat vaccinurile sunt facute la milioane de bebelusi anual, este imperativ ca autoritatile de sanatate sa aiba date stiintifice din studiile de toxicitate sinergica asupra tuturor combinatiilor de vaccinuri pe care le-ar putea primi bebelusii. Gasirea de cai pentru sporirea sigurantei vaccinarii ar trebui sa aiba cea mai inalta prioritate. Puteti descarca intregul studiu in limba engleza: Goldman-Miller Vaccine Study (PDF) de pe internet.
♠ Recunoastere de finantare: Aceasta cercetare nu a primit nici o finantare specifica de la vreo agentie de finantare din sectoarele public, comercial sau non-profit. Centrul de Informatii National al Vaccinarii – National Vaccine Information Center – NVIC) a donat $2500 pentru liber acces la articolul jurnalului, facandu-l liber pentru toti cercetatorii. NVIC este dedicat prevenirii vatamarilor si deceselor datorate vaccinarii prin educarea publicului. (sursa: internet)



Taratele de ovaz - o sursa de carbohidrati sanatosi - reprezinta unul dintre cele mai importante alimente pentru o nutritie sanatoasa si completa.

Calitati si beneficii:
  1. Scade colesterolul: Taratele de ovaz contin fibre solubile care reduc "colesterol rau". La nivel de sange. In comparatie cu fulgi de ovaz, taratele de ovaz au in medie cu 50% mai multe fibre si fibre solubile, ceea ce le face mult mai eficiente in procesul de slabire, dar si cel de detoxifiere al organismului.
  2. Dau senzatia de satietate: Odata consumate, taratele de ovaz intra in tractul digestiv unde fibrele solubile absoab apa si formeaza o substanta ca un gel, dand rapid senzatia de satietate. Taratele de ovaz absorb in medie de 25 de ori volumul lor in lichid. Sunt ideale pentru micul dejun fierte sub forma de terci (sau ca in englezescul “porridge” – poate unii suna mai bine!) sau amestecate cu bauturi vegetale (soia, migdale, caju). Tarate de ovaz pot fi de asemenea folosite pentru a face clatite sarate/dulci, blat pentru pizza, briose, prajituri, biscuiti etc.
  3. Incetinesc absorbtia de zahar si grasimi. Odata ingerat, bolul alimentar (format din substanta asemanatoare gelului creat de taratele de ovaz si apa) trece prin acidul gastric, bila si, in final, ajunge la sucurile pancreatice. In acest proces, bolul alimentar se transforma intr-un amestec de acizi grasi, aminoacizi si glucoza. Astfel se incetineste asimilarea zahararurilor si caloriilor si le elimina din organism prin reducerea absorbtiei de grasimi alimentare, pastrand in acelasi timp nivelul de zaharuri din sange la un nivel scazut si stabil.
Se pot gasi tarate de ovaz in supermarket-urile din tara, precum si la magazinele cu produse naturiste. Insa este nevoie sa verificati ca ingredientele sa fie 100 % tarate de ovaz! Personal va recomand taratele de ovaz de la firma Pirifan. Este important sa stiti ca taratele de ovaz contin aproximativ cu 50% mai multe fibre si fibre solubile decat fulgii de ovaz, facandu-le astfel mai eficiente in reducerea nivelului de colesterol si, in plus, ajuta digestia, diminuand constipatia.

Pe langa toate acestea ovazul este singura cereala ce alcalinizeaza organismul! Taratele de ovaz contin proteine, calciu, fier, tiamina, fosfor, riboflavina, magneziu si zinc.

Terapia Bowen - Bowtech - asista de asemenea in prcesul de alcalinizare al intregului organism in urma stresului oxidativ care poate duce la dezachilibre, reglarea afectiunilor glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, sistemul cardio-vascular etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

Lavanda are proprietăţi terapeutice valoroase: anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante şi anxiolitice.

Preparatele din lavandă (infuzia şi tinctura) sunt de mare ajutor în caz de dischinezii biliare, de balonări sau de migrene; tinctura şi uleiul volatil sunt indicate în nevroză şi în suprasolicitarea psihică. La fel de eficientă este terapia internă cu infuzii, cu ulei volatil şi cu miere în afecţiunile respiratorii (gripă, bronşită sau tuse convulsivă) care se asociază cu tratamentul extern: se fac inhalaţii cu ulei de lavandă în amestec cu apă caldă.

În afecţiunile aparatului urinar (colică, cistite) sunt indicate tinctura şi uleiul volatil, asociate cu băile calde de şezut. În compoziţia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obţinute pe cale de sinteză în laborator. În compoziţia plantei se regăsesc alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul şi principiile amare, care atribuie lavandei virtuţi vindecătoare pentru mai bine de 70 de boli.

Indicaţiile lavandei:

Levănţica reduce starea de agitaţie şi de anxietate; atenuează simptomele depresiei; combate insomnia; ameliorează tulburările digestive de origine nervoasă; balonările; durerile spasmodice, nevralgice şi reumatismale; iar în balneoterapie ajută la ameliorarea tulburărilor de circulaţie.

Mod de administrare al ceaiului de lavandă:
Administrare internă: recomandată pentru anxietate, agitaţie, insomnie, tulburări digestive de origine nervoasă, balonări. Infuzie ceai de lavandă: se infuzeaza 0,8 g până la 1,5 g de flori uscate de lavandă (o linguriţă până la 2 linguriţe de flori) în 150 ml de apă fiartă, timp de 5 până la 10 minute. Acest ceai se poate bea de până la 3 ori pe zi, în funcţie de afectiuni sau înainte de culcare pentru a combate insomnia. Ceaiul se prepară din patru linguri de plantă şi din 500 ml de apă, care se fierb cinci minute. Se bea zilnic câte o cană cu ceai, îndulcit cu o linguriţă de miere după fiecare masă principală, iar leacul are efecte relaxante puternice.

Istoria lavandei: Romanii foloseau calităţile aromatice ale lavandei în terme şi îşi parfumau baia şi veştmintele. De altfel, numele său vine de la cuvântul latin “lavare” care înseamnă spălare. În Evul Mediu calităţile dezinfectante ale lavandei erau recunoscute şi se folosea pentru combaterea ciumei. Acestă plantă este un tonic recunoscut, iar în unele regiuni din Spania era apreciată ca şi antidiabetic.

Cercetări asupra lavandei au aratat ca aceasta combate unele forme de cancer. De peste 20 de ani cercetătorii s-au concentrat asupra anumitor substanţe prezente în extractul de lavandă (limonenul şi alcoolul perilic) care se pare că pot combate mai multe forme de cancer.

Lavanda diminuează agitaţia şi agresivitatea persoanelor în vârstă care suferă de diferite forme de demenţă; atenuează anxietatea persoanelor expuse, în mod voluntar sau nu, la diferite situaţii generatoare de stress. Ceaiul de lavanda are proprietăţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice şi sudorifice.

De asemenea, lavanda reduce inflamaţiile şi grăbeşte procesul de cicatrizare a rănilor. O cană de infuzie preparată dintr-un amestec de plante: flori de lavandă, de tei, de sulfină şi de captalan (câte o linguriţă din fiecare) este recomandată de două ori pe zi persoanelor depresive. Polifenolii din lavandă au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lentă și apariția arsurilor stomacale.

Lavanda se folosește si la prepararea prăjiturilor sau în combinație cu diverse alimente, deoarece dă un gust aparte mâncărurilor și, totodată, este adjuvant in problemele digestive.

Balance your life life personal-development personal-development personal-development personal-development

Meditația sau rugaciunea sunt practicate în toată lumea de oameni cu diverse ocupații și niveluri de studii ca metodă de diminuare și chiar combatere a stresului, pentru liniștirea minții și relaxarea corpului, pentru a primi puterea de a merge inainte si a fi in rezonanta cu vointa Divina. Efectele meditației sau ale rugaciunii sunt doar pozitive și se resimt profund la nivel mental, emoțional și fizic, mai concret: la nivel holistic. Este de asemenea o modalitate eficientă de a accesa starea Alpha a creierului, aici petrecandu-se cele mai fascinante schimbări.

Prin ce se caracterizează? Putem vorbi despre Starea Alpha atunci când mintea plutește liberă între somn și starea de veghe. Mai exact este lumea viselor de zi sau a visării cu ochii deschiși. Meditația sau/si rugaciunea ajută mintea să se relaxeze și să se deschidă total, fapt ce creează conditiile ideale pentru ca vizualizarea insanatosirii, relaxarii, creativitatii si a ideilor geniale să înflorească. Toti ne aducem aminte din copilarie de vacantale de vara când ne întindeam pe iarbă la umbră și pur și simplu visam la ceva frumos sau ne minunam observand gandaceii!

Ar fi bine sa stim ca este timpul să redescoperim această stare și dacă totusi nu ne mai este posibil într-un cadru asemănător, atunci macar sa ne putem crea altul în care să ne deconectam de probleme, griji, boli chiar si pentru a jumătate de oră pe zi. Aceasta deprindere face foarte bine atat creierului, cat si Sufletului, iar dacă primul funcționează la nivelul optim, întreaga noastra ființă se dezvoltă, reveleaza si se insanatoseste!

Când mintea este liniștită (adica in starea Alpha) refacerea, relaxarea, creativitatea se simt “acasă”. Se formează căi neuronale noi sau se refac din cele vechi, lucru ce asigură apariția si reimplementarea starii de sanatate, relaxare precum și dezvoltarea ideilor inovatoare ce au capacitatea de a deveni realitate. Aceasta este uimitoarea putere a stării Alpha! Uimitorul tărâm al subconștientului. Undele Alpha (7-12 Hz) accesează cu ușurință nemasurabilul univers al minții subconștiente. Latura creativă a creierului lucrează aici cu imaginile pe care le concepem despre viitorul nostru, iar subconștientul le aduce în realitatea fizică sub forma unor experiențe, situatii, lucruri, oameni ş.a.m.d.

Astfel, intrarea în starea Alpha prin meditație sau rugaciune (ceea ce se traduce ca fiind stimulare cerebrală) are multe beneficii surprinzatoare de care ne putem bucura pe termen lung fără prea mari eforturi. În timp ce mintea și corpul se relaxează, se deschide poarta către subconștient, iar aici este centrul insănătoșirii/ refacerii, relaxarii si al creativității noastre.

Cum se intra în starea Alpha? Mulți oameni cred că meditația trebuie făcută obligatoriu într-o anume poziție (postura), altfel nu functioneaza. Se poate sa meditam sau sa ne rugam și în alte feluri, cum ar fi stând întinsi în pat seara înainte de culcare, pe o bancă în parc ascultând ciripitul pasarilor sau o muzică liniștitoare, pe malul mării/ râu sau în timp ce facem o plimbare printr-un parc sau pădure. Indiferent cum sau ce metodă alegem pentru a intra în starea Alpha, rezultatele vor apărea și ne vom putea mira de potențialul și resursele infinite care stau ascunse în subconștient.

Concret, putem intra în domeniul undelor Alpha concentrându-ne atenția asupra respirației, fără să o influențam în vreun fel, doar observând-o. Simțim cum aerul pătrunde în corp, cum plămânii și abdomenul ni se dilată și apoi se golesc, continuand astfel mai multe minute. Se poate de asemenea să ne focalizam privirea timp de câteva minute (oricât simțim nevoia!) pe un punct fix sau pe flacăra unei lumânări, a unei flori etc., ceva chinestezic (adica perceperea in totalitate a senzatiilor de miscare pe care ni ascultam pur și simplu). De asemenea, se pot evoca trairi de recunoștință, multumire, iubire, iar astfel gândurile se dizolvă și mintea ia o pauza. Această metodă funcționează chiar și când suntem stresati.

Schimbări fizice la nivelul creierului Printr-o dezbatere oficială a cercetătorilor din domeniul psihiatriei s-a concluzionat că 30 de minute pe zi de meditație sau rugaciune timp de cel putin 8 săptămâni conduc la schimbări pozitive importante asupra densității materiei cenușii, parte a creierului asociată cu procesele de memorie, limbaj, empatie, stres, conștiință de sine etc.

La început, intrarea în starea Alpha prin meditație sau rugaciune poate fi dificilă. Mulți oameni întâmpină dificultăți în liniștirea gândurilor, mai ales dacă au probleme acute care îi presează. De aceea, terapia Bowen este eficient, natural, deoarece induce starea Alpha intr-un mod lent déjà de la primele miscari, ajutand corpul sa-si restabileasca starea de armonie.

Daca alegem meditația (tehnici de Qigong) sau/ si rugaciunea, impreuna cu terapia Bowen, o alimentatie adecvata si suficienta miscare, rezultatele vor fi mai bune si mai clare, iar timpul de refacere se injumatateste!

Terapia Bowen - Bowtech - asista de asemenea la intrarea in starea alfa, la reglarea afectiunilor glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, sistemul cardio-vascular etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.
(poză preluată de pe Pinterest)

Glanda pineala - poarta lumilor spirituale! Daca glanda pineala nu funcţioneaza sau functioneaza prea putin, suntem "orbi" fata de dimensiunile spirituale ale vieţii. Atunci cand aceasta glanda nu functioneaza bine am putea spune ca suntem „taiati” de la mesajele pline de dragoste şi vindecare pe care le primim din lumile spirituale. Cand va fi total funcţionala, glanda pineala va produce in mod natural propriul DMT (o substanta asemanatoare cu serotonina). Atunci si numai atunci vom fi capabili sa ramanem in majoritatea timpului intr-o stare vizionara. Deblocarea glandei pineale este absolut necesara pentru cei care doresc sa isi dezvolte perceptiile multidimensionale.

Cum se detoxifica glanda pineala? Cateva aspecte de baza pentru acest lucru:
  • mercurul poate fi eliminat din organism prin utilizarea zilnica de chlorella, iarba de grau verde si spirulina. De asemenea, coriandrul consumat zilnic ajuta la eliminarea mercurului din creier;
  • mancarea organica care sa aiba o predominanta raw-vegan este foarte utila;
  • ciocolata nepreparata termic stimuleaza si detoxifica şi de asemenea are o acţiune antioxidanta puternică;
  • consumul de alimente cu vibratie inalta: seminte de canepă, camu camu (Myrciaria dubia), acai (Euterpe olareacea, o specie de palmier), spirulina, chlorella si iarba de grau verde;
  • expunerea minima la poluare vizuala – televizor, lumina artificiala, computer etc. 
Totodata, există plante şi remedii care sunt menţionate de mai mulţi autori ca fiind de mare ajutor pentru energizarea şi buna funcţionare a glandei pineale:
  • gingko biloba 
  • vacha (Acorus calamus) 
  • santal si uleiul esential de santal 
  • ashwagandha (Witania somnifera) 
  • germenii de alfalfa
  • germenii de grau 
  • patrunjelul
  • pepenele galben 
  • sucul de ananas 
  • uleiul de măsline
  • lecitina 
  • tamaia 
  • extractul/sucul de noni 
  • uleiul esential de trandafir 
  • uleiul esential de lavanda 
  • uleiul esential de mir 
  • uleiul esenţial de ienupar 
  • uleiul esential de musetel albastru 
O mare parte din aceste remedii, dar mai ales gingko biloba, uleiul esential de santal si de tamaie cresc fluxul sanguin spre/in aceasta zona, pe langa acestea rugaciunea si meditatia la fel ajuta la detofierea glandei pineale.

Cresterea fluxului sanguin in aceasta zona, care implica cresterea oxigenarii zonei, are efecte benefice asupra intregului organism:
  • reintinerirea sistemului imunitar, 
  • imbunatatirea somnului, 
  • echilibru interior, 
  • eliminarea sindromului de oboseala cronica, atitudine pozitiva. 
Info sursa http://astrodeva.wordpress.com
poza preluata de pe www.innerfamilyarchetypes.com

De ce avem nevoie de apa de izvor sa functionam corect, sa fim sanatosi si sa ne hidratam?

Deoarece apa din corpul nostru e aceeasi ca apa care iase natural din pamant sub forma de izvoare si fantani. Acestea sunt "ape mature", care au energie si asezarea moleculara hexagonala, asa cum sunt si "perforatiile" membranei celulare prin care apa trebuie sa treaca, sa transporte nutrienti si sa scoata de acolo toxine. 

Fara apa structurata sau apa de izvor, nu exista nici hidratare, nici hranire celulara, nici detoxifiere. Apa pe care o avem noi acum la dispozitie, fie cea imbuteliata, de cele mai multe ori in ambalaje din plastic, fie la puturi forate, fie la robinet, fitrata uneori prin diverse sisteme extrem de performante tehnic, este apa destructurata, fara vitalitate, pe care corpul uman nu o poate folosi in totalitate. Astfel ca din ceea ce bem, chiar daca bem "cantitatea corecta" este eliminata fara sa ajunga in celule. Apa bauta, daca nu e structurata, reprezinta un mare stres pentru corp si un mare consumator de energie din resursele proprii ale organismului.

Din responsabilitate pentru noi insine si pentru sanatatea familiilor noastre a bea apa structurata, nu doar sigura bio-chimic (curata), devine in actual o prioritate. Sanatatea incepe de la APA, iar carafa Alladin va produce "in casa", din apa pe care o aveti la dispozitie, APA DE IZVOR. Atentie! A nu se confunda: o apa imbuteliata in plastic, fie ea si de la cel mai vestit izvor, dupa 24 ore e total devitalizata si destructurata, iar eticheta ne indica doar sursa, nu si calitatea energetica a apei, de care corpul are nevoie.

poza preluata de pe http://www.natures-design.com/en/Carafe/Alladin/

Punctul de sub nas - GV 26 - este principalul punct de reanimare atat la oameni, cat si la animale. Este denumit si punctul “salveaza viata”. Stimulat cu forta va salveaza intr-adevar viata in caz de infarct miocardic (este mai eficient decat nitroglicerina tinuta sub limba), in caz de lesin si hipotensiune.

Preluat de pe http://astrodeva.wordpress.com/2013/06/05/punctul-care-salveaza-viata/
poza preluata de pe www.acupressure.com

Susanul este cea mai bogata sursa de calciu uşor asimilabilă ce ajuta la crestere in mod sănătos. Seminţele de susan sunt bogate şi în magneziu şi fier, conţin vitaminele B1 şi E. Doar 30g de susan asigură norma zilnică de calciu necesară organismului. Pentru asimilarea maximală se recomandă folosirea susanului crud, înmuiat şi mărunţit. În alimentaţie susanul se foloseşte la condimentarea produselor făinoase, se adaugă în salate şi alte bucate din legume, din susan se prepară diverse paste, iar în combinaţie cu mierea de albine se obţine halva de susan.

Uleiul de susan este un remediu contra afecţiunilor de sânge, se poate folosi în caz de răceală, diaree, gastrită, ulcer şi constipaţii. Fiind o sursă proteică, acesta favorizează recuperarea în caz de distrofie, stres, după eforturi fizice, duce la micşorarea nivelului de colesterol în sânge.

Pentru prepararea băuturii de susan aveti nevoie de
• 2 linguri de seminţe de susan;
• 500 ml apă filtrată călduţă;
• 1-2 linguri de miere de albine sau 5 curmale.

1. Se toarnă seminţele într-un vas, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 2-5 ore. Se pot pune la înmuiat de cu seară. Se pot folosi atât seminţe albe, cât şi negre, sau o combinaţie a lor. Dacă se folosesc seminţe negre, vom obţine „băutura de ciocolată”.
2. Cu ajutorul unei site se extrag seminţele din apă şi se toarnă în blender. Se adaugă 200 ml de apă şi se agită conţinutul în blender timp de 1 minut.
3. Se adaugă în blender încă 300 ml de apă, 2 linguri de miere de albine sau câteva curmale spălate fără sâmburi pentru îndulcire. Se agită compoziţia în blender timp de 10-20 secunde.
4. Băutura obţinută se filtrează prin sită. Opţional, se poate turna laptele inapoi in blender adăugandu-i-se o banană si/ sau capsuni proaspete sau congelate pentru a obtine un coctail.

Poftă bună la o Viață sănătoasă!

Boala este o atenționare - ne semnaleaza ca incalcam armonia universala. Mai mult chiar, ne arata in ce mod si in ce privinta o facem. Nu este o pedeapsa nemeritata, ci consecinta faptelor si a atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele. Ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Nu este un accident, nu este o intamplare, nu este ceva strain, ci ne reprezinta. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne ascultam imboldurile profunde ale sufletului. Prin urmare, vindecarea nu este posibila decat in momentul in care ne constientizam hibele si ne mobilizam pentru a le transforma in calitatile corespondente (de exemplu, teama este o caricatura a prudentei, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului).

Boala nu ne este un dușman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, căci are curajul să ne spună verde în față ce, unde și cum greșim. De aceea, atitudinea de a o respinge este contraproductiva. Eforturile de a o nega si de a o suprima au ca rezultat cel mult mascarea simptomelor, si nu o reala vindecare. Dimpotriva, camuflarea manifestarilor fizice exprima refuzul de a ne privi cu luciditate, accentuandu-ne starea de inconstienta. Reprimandu-ne boala, pe noi ne reprimam. Negand-o ori dusmanind-o, pe noi ne negam sau ne dusmanim. Luptandu-ne cu boala, cu noi ne luptam - nu putem iesi decat invinsi, scufundandu-ne si mai mult in tenebrele ignorantei. Trebuie sa o acceptam si sa o intelegem, deoarece in acest mod pe noi ne acceptam si ne intelegem. 

Boala ne semnalează înstrăinarea de propriul sine, avand ca substrat ignoranta. Nu o putem vindeca decat daca revenim in maduva fiintei noastre, daca ne reimprietenim cu noi insine. Boala este calea deschisa catre esenta din noi. Nu este o inlantuire, ci fereastra deschisa catre libertate. Ignoranta ne incatuseaza. Un om bolnav nu mai este el insusi, nu se mai cunoaste pe sine, isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila).

Boala este rodul unor convingeri false, adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc, incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. Esenta tratamentului consta in dobandirea claritatii mentale care permite descatusarea de aceste convingeri gresite. Este ca si vindecat cel care intelege ca boala sa este licarirea care-l poarta catre intimitatea propriei fapturi si se accepta drept ceea ce este, se impaca cu sine insusi si are curajul de a se cunoaste si de a se transforma - procesul vindecarii in sine nu mai este decat o chestiune de timp; cu conditia, ce-i drept, ca modificarile din planul fizic (leziunile morfologice) sa nu fie prea severe (si deci ireversibile). 

Boala este consecința unor rezonanțe joase pe care cel bolnav le întreține, având falsa convingere că este una cu ele. Ele isi au sorgintea in subsolul constiintei, inaccesibil in mod obisnuit fiintei umane, dar pot fi percepute de catre oricine, in stadiul incipient de manifestare, sub forma gandurilor si a trairilor degradante. Acolo, in hrubele mentalului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, ostracizate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor nascute din constrangeri sociale, familiale, religioase, politice, materiale, profesionale etc.

Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil la boala este de a se confunda cu aceste manifestari psihomentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea, valvataia ori vijelia lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina, mistuita de magma ori spulberata de vifor. Ele tin de structura lui, dar nu sunt decat involburari, vapai, vartejuri ale diferitelor straturi ale mentalului, distincte de samburele fiintei sale. El spune "sunt trist", "sunt manios" ori "mi-e teama" nereusind sa se disocieze (sa se detaseze) de aceste trairi, sa inteleaga ca sunt doar o parte din el, diferita de esenta sa, sa le perceapa doar ca pe niste fluxuri care ii parcurg structura tocmai din cauza frecventelor inferioare de vibratie pe care le mentine in faptura sa.

Un individ nu suferă atât pentru greșelile sale din trecut sau pentru ale altora, cât pentru greșelile lui actuale, de fiecare clipă. In acest sens, boala este un nepretuit indrumator. Localizarea si tipul ei nu sunt niciodata intamplatoare, ci se coreleaza cu functia esentiala si/sau cu semnificatia subtila a organului/tesutului/teritoriului afectat. Rostul bolii este de a-i deschide ochii celui bolnav, de a-l scoate din ignoranta.

Boala este pragul, poarta întredeschisă spre lumină. Putem sa o negam, sa o respingem, inchizand-o si zavorandu-ne in bezna prostiei, sau putem sa o deschidem larg, sa avem curajul sa pasim peste prag in lumina constiintei, a constientizarii - mintea ne devine clara, umbrele amagitoare ale ego-ului sunt date la o parte. Odata ce am trecut pragul, poarta inceteaza sa mai existe pentru noi - o lasam undeva in urma, nu ne mai intereseaza: boala nu-si mai are rostul, este vindecata.

Fragment din "Fundamentele medicinei naturale - Principii generale", Dr. Dorin Dragos, Editura Deceneu.


poza preluata de pe www.aussielifecoaching.com.au
Cum este vremea concediilor, a relaxarilor la munte sau la mare, la tara sau, pur si simplu, in oras, incercati sa faceti activitati care va odihnesc si sa va umplu de energie. Simtiti cum toata natura vibreaza... :-)

Semne de oboseala suprarenala: 
  • inexplicabila scadere in greutate, 
  • dureri musculare, 
  • oboseala (dificultati in ridicarea din pat dimineata), 
  • scaderea tensiunii arteriale, 
  • pofta de sare si zahar, 
  • tremor sau delir daca sarim peste o masa, 
  • ameteli la ridicarea in picioare, 
  • tulburari de somn, 
  • libidou scazut, 
  • infertilitate, 
  • dezechilibre tiroidiene, 
  • caderea parului, 
  • vedere incetosata, 
  • alergii severe. 
Traim intr-o lume toxica cu nivel ridicat de stres, astfel ca majoritatea dintre noi au unele semne de oboseala suprarenala. Daca ne analizam stilul de viata putem stabilii daca suferim de oboseala suprarenala. In plus, se poate face o analiza a salivei in cazul in care doriti sa obtineti informatii concrete sau pentru a urmarii progresul. Dezechilibrele acestui hormon produs de suprarenale - si detectat prin testul salivei - pot afecta nivelul de energie, emotiile, si pot duce la multe alte probleme de sanatate, cum ar fi anxietate, alergii, sindromul de oboseala cronica, insomnie, depresie, migrene, infectii recurente, dificultati menstruale si infertilitate.

Cum tratam oboseala suprarenala: Este important sa ne amintim ca glandele suprarenale nu sunt cauza. Cel mai bun mod de a trata oboseala suprarenala este de a trata cauza: stresul!

Daca suferiti de oboseala suprarenala, cel mai important lucru pe care il puteti face este de a stabili o rutina. Mai jos aveti cateva sugestii pentru stabilirea rutinei: 
  • Mergeti la culcare la aceiasi ora in fiecare noapte (preferabil inainte de 10 pm) si dormiti 8 ore. 
  • Invatati sa spuneti nu, atunci cand ati ajuns la limita. 
  • Faceti ceva relaxant in fiecare zi (baie calda, plimbare in parc, yoga, meditatie, acupunctura etc). 
  • Nu va supra-solicitati. Daca sunteti obositi dupa antrenament, relaxati-va. 
  • Consumati un mic dejun bogat in proteine inainte de 10. 
  • Consumati fructe cu o sursa de proteine (nuci/ unt de nuci). 
  • Evitati alcoolul, zaharul, glutenul si produsele lactate (alimente toxice si inflamatorii). 
  • Luati in considerare si suplimentele (adaptogenic de plante, vitamine B).
Terapia Bowen - Bowtech - asista de asemenea la refacerea din oboseala supra-renala, la reglarea afectiunilor glandei tiroide, stres, afectiuni respiratorii, sistemul cardio-vascular, osteo-muscular etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

(poza preluata de pe http://iubimsigatim.wordpress.com/ )

Facem nenumărate eforturi pentru a ne vindeca de diverse boli din corpul fizic și de cele mai multe ori nu apare vindecarea. Astfel ne întrebam mereu: Am făcut tot felul de terapii, am fost la tot felul de vindecători, am luat diverse remedii, medicamente și tot nu m-am vindecat de boală? Asta pentru că ne-am aplecat doar asupra corpului fizic, insa boala vine din emoțiile pe care le ținem în noi. Emoțiile noastre își pun amprenta asupra corpului fizic și curând corpul este expus la orice. De aici bolile și afecțiunile. 

Vreți să vă vindecați DAR NU AVEȚI UN PLAN PENTRU A VĂ VINDECA? A LUA NIȘTE REMEDII SAU A APLICA DIVERSE TERAPII NU ESTE PLANUL DE VINDECARE. Atâta timp cât menții boala în corp de fapt nu ai un plan pentru a fi sănătos. Planul începe cu aducerea fiintei tale în prezent cu totul, cu gânduri si situații cu tot, prin transformarea lucrurilor intr-un mod diferit față de cele din trecut. Poziția de observator este modalitatea de a ne aduce în prezent. Fiind mereu conștienti de ceea ce facem aici și acum, cu ajutorul întrebărilor: Ce gândesc eu acum? - Ce simt eu acum? - Creeam o afirmație opusă a ceea ce simțim. 

Trecutul, gândurile care ne duc în trecut, rutina și obișnuințele țin boala în corpul fizic. Oamenii care doresc să dețină controlul asupra altora au întotdeauna o poveste tristă. Și acolo ei se ascund. Dacă dăm la o parte victimizarea, suferința, faptul că ne folosim de oameni pentru a ne împlini, vom scăpa de povara trecutului. Pentru a trăi în prezent - aici și acum - e nevoie de dorința și curajul de a experimenta în fiecare clipă ceva nou. Chiar dacă sunt lucruri aparent de rutina, noi suntem de fapt altii în fiecare clipă deoarece avem alte stări și alte gânduri care trec prin noi. Noi suntem altii de la un moment la altul. Dacă continuam să menținem durerea din trecut, înseamnă că de fapt ne este teamă să trăim fără această durere, ce ne aduce diverse beneficii. 

Va veți întreba ce beneficii putem avea prin suferință? Diverse, cum ar fi: oamenilor le este milă de tine, îți dau atenție, ești băgat în seamă și, astfel, obții ceea ce vrei. Dacă suntem onesti cu noi insine și nu mai cautam beneficiile care apar de pe urma durerii și a suferinței, nu e nimic în cer și pe pământ care să ne țină de la a ne vindeca și a avea o sănătate radiantă. Personalitatea este cea care vrea să păstreze o felie de suferință din trecutul nostru, pentru că așa se definește ea. Atunci când suntem în Sine, în partea divină din noi, nu vrem să deținem controlul asupra trecutului. 

Când suntem în Sine, suntem sinceri și ne dam seama că prin prisma personalității suntem obsedati de control, comozi și vrem să ne folosesim de alții pentru a ne împlini niște nevoi momentane. Pentru a afla cum stati la acest capitol vă recomand un exercițiu de autoanaliză. 

Luați o foaie de hârtie și scrieți: 
  • ce nu vreți să mai faceți pentru a vă menține și întreține boala 
  • ce vă place și ce nu vă place la voi, din această perspectivă 
  • ce comportamente mențineți chiar dacă știți că vă fac rău și vouă și celor din jur 
Poate fi începutul unui plan. Mai exact, dupa ce aflati ce nu doriti să mai faceti, puteti descoperi cu ce vreti să înlocuieti acele acțiuni și emoții, cum vreti să trăiti pentru a fi sănătosi. E nevoie să fiti sinceri cu voi insiva, deoarece adevărul crește aripi și vă eliberează de boală. Deci eliberați-vă de emoțiile trăite în trecut, pentru a vă auto-vindeca. Nimeni din exteriorul vostru nu poate face asta. 

Orice terapeut este un îndrumător, care poate activa corpul să se auto-vindece, poate să va dea un remediu pentru a atenua niște șocuri trăite cândva, un medic poate să va prescrie un medicament, o metodă de vindecare, dar numai voi puteti să va vindecati, dacă va dezlegati conștient de trecut și va aduceti energia înapoi. Prin aceasta unificati personalitatea cu Sinele vostru Divin și nu veti mai trăi în separare. 

Conștientizarea ne permite să ne extindem din percepțiile noastre limitate spre orice altceva posibil. Conștientizarea înseamnă că vrem să ne iubim ființa - corpul, sufletul - spre a ne manifesta în bucurie. Cu drag din iubire pentru a crea iubire...

Terapia Bowen - Bowtech - ajuta de asemenea la reglarea afectiunilor glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, sistem osteo-muscular, cardio-vascular etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

(poza preluata de pe http://esanatos.info/tag/vitalitate/ )

... de cineva care trăiește la oras. Culoarea florilor de gălbenele m-a fascinat întotdeauna deoarece aceasta conferă o poftă de viață, revigorează și, cel puțin pe mine, mă binedispune! Astfel, cum ne-am dus la socrii mei, la un sat lângă Timișoara, am ținut să fotografiez pâlcul de gălbenele din curte. Savurați Viața! (foto: Nitai, soțul meu)


Terapia Bowen - Bowtech - ajuta de asemenea la reglarea retentiei de apa in organism, in afectiunile glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, renale, sistem osteo-muscular, cardio-vascular etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

Va recomand si un articol despre eliminarea apei din organism prin intermediul alimentelor si ceaiurilor click aici

(poza preluata de pe www.sanatate.bzi.ro)
www.bowtech.ro


(fotografie: www.suntsanatos.ro)

Sa incepi cu putin! Acest lucru este normal. Ulciorul se umple cu incetul, picatura cu picatura. Fiecare maestru a fost odata un amator. Noi toti incepem cu putin. Nu neglijati lucrurile mici. Daca sunteti consecvent si rabdator, veti reusi! Nimeni nu poate reusi intr-o singura noapte: succesul vine la cei care sunt dispusi sa inceapa cu putinul si muncesc cu efort pana cand ulciorul este plin. 

Gandurile se materializeaza. Constiinta noastra- este tot. Devii ceea ce crezi, ce gandesti. Daca vorbesti sau actionezi cu ganduri rele, ele te vor urmari. Daca vorbesti sau actionezi cu intentii pure, urmate de fericire, te vor urma. Pentru a trai corect, va trebui sa completezi creierul cu ganduri „corecte”. Gandirea dreapta iti va da tot ce doresti, gandirea gresita – numai rau, care in cele din urma te vor distruge. Toate actiunele apar din gandire. Daca gandirea se va schimba, oare actiunile vor ramane neschimbate? 

Iertarea. Sa retii furia in tine- este precum ai lua un carbune incins cu intentia de a-l arunca in cineva, dar te vei arde chiar tu. Cand ii eliberezi din „inchisoarea” neiertarii pe cei care te-au infuriat, te eliberezi pe tine insuti. Niciodata nu vei putea distruge pe cineva fara sa te distrugi te tine insuti. Invata sa ierti. Invata sa ierti urgent!

Actiunile tale au o mare importanta. Pentru a avansa, trebuie sa actionezi ca se te dezvolti, trebuie sa actionezi in fiecare zi. Gloria e pentru toti, dar o vor cunoaste doar cei ce sunt în continua actiune. Un proverb spune: “Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista.” Buddha a spus: “Eu nu cred in soarta care da navala asupra oamenilor atunci cand ei nu fac nimic, in schimb, cred in acea soarta care da peste ei, atunci cand ei actioneaza.” 

Incearca sa intelegi. In primul rand, incearca sa intelegi si numai dupa aceea vei fi inteles. Depune toate eforturile pentru a intelege punctul de vedere al altcuiva si atunci vei avea pace in suflet. Concentreaza-te mai mult pe cum sa fii fericit, decat cum sa faci ca sa ai dreptate. 

Invinge-te. Este mai bine sa te invingi, decat sa castigi o mie de batalii. Atunci victoria va fi a ta. Victoria nu-ti poate fi luata nici de ingeri, nici de rai, nici de iad. Pentru a te castiga, e nevoie sa-ti invinge constiinta. Invata sa-ti controlezi gandurile. Ele nu ar trebui sa bantuie. Ai putea crede: “Eu nu-mi pot controla gandurile. Gandurile vine atunci cand vor”. La care eu iti voi raspunde: ”Nu poti interzice pasarilor sa zboare deasupra capului tau, dar cu siguranta le poti opri atunci cand vor sa-si zideasca cuibul in capul tau”. 

Traieste in armonie. Armonia vine din interior. Sa nu o cautati in exterior! Nu cauta in exterior ceea ce poate fi doar in inima ta. Deseori o cautam in exterior doar pentru a ne distrage atentia de la adevarata realitate. Armonia nu este un loc de munca, nu este o masina noua sau o casatorie, armonia este pacea din suflet care porneste de la tine.

Fii recunoscator! Ridica-te si multumeste pentru faptul ca, daca nu ai invatat mai mult, cel putin, pentru ca ai invatat ceva si daca nu ai invatat nimic, atunci multumeste pentru faptul ca nu te-ai imbolnavit, iar daca totusi te-ai imbolnavit, multumeste pentru ca esti in viata. Nu toti au reusit sa se trezeasca azi dimineata. Cineva a adormit ieri pentru ultima data. Exista intotdeauna ceva ce merita multumiri. Nu fii pesimist. O inima recunoscatoare te face maret! 
(preluat de pe site-ul www.nuaisacrezi.ro)

(poza preluata de pe http://what-buddha-said.net/drops/Samma-Samadhi.htm)

Este cea mai frumoasa luna din an dupa parerea mea. Este mijlocul verii, cand inca stii ca va mai fi cald si bine, vacante si excursii, lejeritate si entuziasm. Sincer, imi place vara, imi place caldura, fiindca simt natura cum se poate desfasura cu buburuze, fluturi, felurite fructe si flori, imbracaminte lejera, cer insorit si nori albi pufosi.. cateo ploaie de vara... Asa era vara in copilaria mea, in perceptia copilului din mine chiar si acum, dupa destule veri implinite. 

Sa va bucurati de viata, facand plimbari lungi dimineata si/sau seara, purtati palarii inflorate sau simple, dati-va cu lotiuni hidratante, faceti excursii, stati in parcuri pe bancute, priviti razele de soare printre frunzele si crengile copacilor, beti apa multa, bauturi naturale din fructe si petale de flori, simtiti vanticelul cald si placut ce va mangaie pielea, inspirati mireasma trandafirilor la apus de soare. Traiti!
Dupa o pauza destul de lunga, s-a demarat azi, din nou, cursul de terapie Bowen (BOWTECH) in Timisoara. Chiar daca de aceasta data nu am organizat acest curs, emotiile inceputului m-au cuprins, amintindu-mi de prima data cand asteptam sa-i intalnesc pe cei ce m-au ghidat si inca ma ghideaza in acest domeniu: prof. Andrew Zoppos, instructor superior al Academiei de Terapie Bowen din Australia si instructor Carmen Sopon. 

Trecand prin mai multe terapii pe care le-am practicat de-a lungul unui deceniu, mi-am dat seama din prima clipa ca terapia Bowen este raspunsul la 90% din problemele oamenilor. Fie ca este vorba de probleme acute, cronice, fizice sau psiho-emotionale, Bowtech este tratamentul cel mai eficient si comod al omului modern. De ce...? Sedintele se fac la o distata de o saptamana pentru ca tratamentul sa treaca prin toate sistemele organismului; pacientul nu trebuie sa faca nimic decat sa se relaxeze si sa tina cont de cateva conditii de bun simt pe perioada de terapie: sa nu combine terapia Bowen cu alte terapii manuale sau pe baza de magneti sau pase energetice; sa faca macar 30 de minute de miscare pe zi, sa bea suficienta apa (in functie de kilogramele pe care le are: 0.033 ml x kilocorp, in cazul in care persoana bea cafea, cantitatea dublandu-se). 

Deasemenea, emotiile sunt un pic si mai mari datorita faptului ca si sotul meu, Nitai, urmeaza in paralel acest curs, la Cluj! Si ma bucur pentru el, dar si pentru mine :-) ca am terapeutul meu personal oricand e nevoie, deoarece terapia Bowen nu se poate aplica ca si auto-tratament. In cazuri de orice ce fel de socuri fizice sau emotionale, e nevoie de Bowtech, nici nu va vine sa credeti ce inseamna sa vezi cu ochii tai refacerea in starile acute, chiar daca poate parea ceva SF celor care citesc aceasta postare... 

Cu terapia Bowen oprim sangerarea, acceleram vindecarea, se pun la loc oasele (in ritmul fiecarui om, desigur!). Bowtech poate ameliora/ imbunatati calitatea vietii/ vindeca orice fel de afectiune (daca pacientul isi doreste cu adevarat), neputandu-se vorbi despre efectul placebo deoarece atat copiii, cat si animalele tratate raspund extraordinar de bine. Terapia Bowen se poate aplica ca si preventie eliminand rezultatele emotiilor negative (stres, suparari, griji etc.) si reinstalarea starii de liniste si relaxare. Pe aceasta cale, le urez "bafta!" celor care azi fac primii pasi in Bowtech, in Timisoara. www.bowtech.ro

Andrew Zoppos                                                           Carmen Sopon

O persoană adultă are nevoie de cca 300-420 miligrame de magneziu pe zi pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic. Astfel se recomandă cele mai bune surse de magneziu ca să nu mai fim obositi si sa ne protejam sistemul nervos. Potrivit specialiştilor, 3 adulţi din 4 au un aport insuficient de magneziu în raport cu doza zilnică recomandată. 

Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentaţia necorespunzatoare pe fondul unei solicitări crescute a organismului, determinată inclusiv de stres. Cu cât suntem mai stresaţi, cu atât pierdem mai mult magneziu. 

De asemenea, o absorbţie intestinală deficitară poate duce la scăderea nivelului de magneziu din organism. Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseală, tulburări minore de somn, manifestări de anxietate, iar în cazul persoanelor cu o activitate fizică mai intensă, crampe musculare şi furnicături. O dietă echilibrată care să conţină foarte multe alimente bogate în magneziu îţi poate asigura aportul zilnic de care ai nevoie. 

Cele mai bogate surse de magneziu: 

Salata verde. Conţine mult magneziu care stimulează celulele din organism şi are un rol foarte important în restabilirea şi menţinerea echilibrului nervos. 

Bananele. Constituie una dintre cele mai bune gustări, deoarece are rolul de a te energiza. Acest beneficiu este adus de magneziu şi potasiu, două minerale care se găsesc din plin în aceste fructe. 

Fasolea roşie. O cană cu boabe de fasole roşie conţine 70 miligrame de magneziu şi este o sursă importantă de proteine şi fibre. 

Fasolea neagra. O singură cană cu boabe de fasole neagră conţine 120 miligrame de magneziu. 

Orezul brun. O cană cu orez brun conţine 84 miligrame de magneziu. Pentru un aport însemnat de magneziu, combină orezul brun cu boabele de fasole neagră şi alte legume pentru a obţine o mâncare sănătoasă. De asemenea, atât fasolea neagră, cât şi orezul brun au proteine incomplete care împreună asigură aminoacizii esenţiali de care are nevoie corpul. 

Lintea. O cană cu linte aduce un aport însemnat de proteine, fibre şi 72 miligrame de magneziu. Se precizează că lintea este un substitut excelent pentru carne, asigurând nutrienţi importanţi şi favorizând o digestie mai bună. 

Terciul de ovăz. Cosumă la micul dejun o cană cu terci de ovăz care asigură energie pe parcursul întregii zile, aducând un aport de 61 miligrame de magneziu. 

Quinoa. Conţine proteine complete, iar o jumătate de cană cu quinoa aduce un aport de 118 miligrame de magneziu. Spanacul. O jumătate de cană cu spanac opărit conţine 78 miligrame de magneziu, dar şi o cantitate însemnată de calciu. Pâinea din făină integrală de grâu. 

Două felii de pâine integrală conţin 46 miligrame de magneziu. Pentru o gustare energizantă se recomandă un sandviş cu unt de arahide şi felii de banană.

"Oamenii sunt deseori irationali si egocentrici. Iarta-i oricum. Daca esti binevoitor, oamenii te vor acuza de motive ascunse. Fii binevoitor oricum. Daca esti cinstit, oamenii te vor insela. Fii cinstit oricum. Daca iti gasesti fericirea, oamenii vor fi gelosi. Fii fericit oricum. Binele pe care il faci azi, maine poate fi uitat. Sa faci bine oricum. Ofera lumii tot ce ai mai bun si tot nu va fi deajuns. Ofere lumii tot ce ai mai bun oricum. Pentru ca, vezi tu, pana la urma totul se reduce la relatia ta cu Dumnezeu." - Maica Tereza (1910 Skopje, Macedonia - 1997 Calcuta, India)

Scurtă prezentare din partea maestrului Di Yu Ming (Jin Bodhi) despre legătura dintre descoperirea adevărurilor, aplicarea lor şi apariţia rezultatelor. Prezentarea are subtitrare încorporată în limba română de către Fundaţia Română de Qigong:



(poza preluata de pe site-ul http://www.qigong-keidelheim.de/)

Luna mai este luna cand deja trandafirii ne invaluie in miresmele lor incantatoare. Minunatii trandafiri pot fi folositi in diferite scopuri, fie ca alegeti sa le mancati, sa-i folositi in cosmetica sau doar, pur si simplu, doriti sa va "imbatati" mirosindu-i. Parfumul trandafirilor, chiar daca este sau nu puternic, functioneazaca si ca leac in starile de nervozitate, alunga stresul, revigoreaza mintea si memoria, readuce entuziasmul. Uleiul de trandafiri este util de asemenea in afectiunile digestive, racoreste pielea, merge pe sistemul circulator, este anti-inflamator, reduce cicatricele, are efect anti-ulcer. 

Alte indicatii: 
  • hipertensiune, 
  • anxietate, 
  • infecții virale (Herpes simplex), 
  • probleme dermatologice (cicatrice, riduri). 
Spre exemplu, dulceata de trandafiri este un dulce rafinat, dar este de ajutor si in caz de raceli prin facilitarea dizolvarii mucusului. Sub forma de ulei esential, trandafirul reface echilibrul și readuce armonia, in plus intareste increderea si constiinta de sine si reinstaureaza starea de bine.

(poza preluata de pe http://vacantaesoterica.blogspot.ro/2010/11/bulgaria-tara-cu-parfum-de-trandafiri.html)

S-a stabilit deja data cursului de terapie Bowen (BOWTECH) in Timisoara. Acesta va avea loc in perioada 16-19 iunie 2014, in sala de conferinte al Hotelului Lido (Bdul Sudului - zona Soarelui). Informatii suplimentare si inscrieri la Gyalai Claudia 0721 919 680. Site-ul oficial al Asociatiei de Terapie Bowen Romania: www.bowtech.ro


Uleiul de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie, fiind o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijirea personală. Uleiul de cocos presat la rece se foloseşte atât extern, cât şi intern fiind recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce pentru sănătate, fiind un aliat de încredere si în curele de slăbire! 

In medicina traditionala Indiana - Ayurveda - uleiul de cocos este folosit de mii de ani pentru tratarea si intretinerea sistemului nervos. 

♦ Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit deoarece face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 92%, ceea ce explică şi consistenţa solidă depinzand de temperatura. 

♦ Gustările care conţin ulei de cocos sunt o excelentă sursă de energie fiind ca conţine o formă unică de grăsimi saturate, cunoscute ca trigliceride cu lanţ mediu (MCT). Spre deosebire de alte grăsimi saturate, MCT sau acizii graşi energizează organismul şi nu îngraşă, motiv pentru care gustările cu ulei de cocos sunt o alternativă sănătoasă pentru gustarea de după-amiază. 

♦ Ideal pentru protecţie solară. 

♦ Stimulează sistemul imunitar deoarece atacă bacteriile ce cauzează carii, fiind un antibiotic natural ce ar putea fi încorporat în produsele pentru îngrijirea dinţilor, are deasemenea proprietăţi antimicrobiene, iar cercetări recente au descoperit potenţialul acestuia de a preveni şi trata maladia Alzheimer, bolile de inimă şi alte boli inflamatorii. 

♦ Pentru o piele şi un păr mai sănătos. Abilitatea sa de a netezi tenul si îl transformă într-o loţiune hidratantă împotriva îmbătrânirii, fiind ideal împotriva ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor. 

♦ Ţine insectele la distanţa. Are proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene. Extrem de versatil, uleiul de cocos poate înlocui, de asemenea, cremele antiacneice, antifungice, şampoanele antimătreaţă şi balsamul de păr, cremele împotriva eczemelor, hemoroizilor şi psoriazisului, loţiunile solare şi balsamul de buze. 

♦ Ajută în curele de slăbire favorizând digestia şi împiedicând depunerile de grăsime. În 13 grame de ulei de cocos găsim 119 calorii, o valoare identică cu cea regăsită şi în uleiul de măsline. 

♦ Hidratează scalpul impiedicand caderea parului si formarea matretii. 

♦ Tratează ulcerul datorită acidului lauric care ucide bacteria Helicobacter Pylori ce cauzează această afecţiune. 

♦ Mentine un nivel optim al colesterolului. 

♦ Intareste sistemul imunitar avand o actiune antiparazitara, antivirala. 

♦ Imbunatateste functia rinichilor si are proprietatea de a dizolva pietrele formate. 

♦ Previne problemele cardiovasculare controland tensiunea arteriala. 

♦ Ajuta la ameliorarea simptomelor asociate sindromului de colon iritabil. 

♦ Ajuta la controlarea glicemiei avand rol important in prevenirea si tratarea diabetului zaharat tip II.