Cum să prevenim crizele lombare...? Și cu ce remedii...?


Dr. Jean-Christophe Charrié (Franța) a observat că primăvara apare o „epidemie” de durere de spate. Pentru medicul care se interesează de fiziologie, acest lucru are o explicație simplă: primăvara atât activitatea genitală, cât și cea a suprarenalelor crește. Intensitatea acestor două activități hormonale poate provoca o stare congestivă în zona lombară favorizând inflamarea acesteia. Așadar, o mișcare greșită sau bruscă a zonei inferioare a spatelui poate crea o mică inflamație care ar putea lua amploare cauzând discomfort și durere mare. 

Iată recomandarea medicului francez: ghimbir pentru a susține activitatea genitală, sub forma infuziilor - dimineața - și lămâi pentru suprarenale.

Două rețete personale ale dr. Charrié:

Baia analgezică - caldă pentru relaxarea mușchilor. Ingredientele se amestecă foarte bine și se adaugă la apa din cadă:

 1 pahar lapte

 5 picături ulei esențial de lavandă

 5 picături ulei esențial de ienupăr

 1 lingură apă de flori de portocal (aceeași cu care se parfumează deserturile)

Masajul relaxant cu uleiuri esențiale ce va da o senzație de cald, cu acțiune analgezică și drenor al congestiei locale.

 ulei vegetal de arnică

 1 picătură ulei esențial de ardei iute de Jamaica sau cel de Gaultheria procumbens

 3 picături ulei esențial de lavandă

Dr. Jean-Cristophe Charrié predă și practică endobiogenia in Franța și în străinătate. Vă recomand să îi vizionați o prezentare TEDx (click pe numele lui).

 


Sursă: Să ne tratăm natural tot anul - Sfaturile unui medic pentru întreaga familie, Dr. Jean-Cristophe Charrié, Marie-Laure de Clermont-Tonnerre, Plafar