Remedii antiinflamatoare naturale


Piperul negru. Cunoscut drept regele condimentelor, acesta datoreaza aroma distincta piperinei, dovedit antiinflamator extrem de eficient. Piperina inhiba manifestarea unei gene asociata artritei si raspandirii cancerului, denumita MMP13. Piperina scade productia prostaglandinei reducand inflamatia si reduce semnificativ perceptia durerii.

Rodiile. Flavonolii prezentii in rodie reduc inflamatiile asociate osteoartritei. Se pare ca substante specifice rodiei blocheaza distrugerea cartilajului, actiune specifica acestei boli.

Cardamonul. Face parte din familia ghimbirului si este originar din India si Sri Lanka. Este folosit de multe secole in tratarea inflamatiilor. si nu numai.

Cayene. Continutul de capsaicina determina organismul sa elibereze o substanta P, prezenta in mod natural dupa fiecare leziune tisulara. Astfel se explica rezistenta la durere a consumatorilor de ardei iute, spun specialistii.

Musetelul. Aceasta planta este recomandata inn multe scrieri pe parcursul istoriei drept un remediu al inflamatiei gurii. Uleiul de musetel contine bisabolol si camazulena, substante ce reduc inflamatia. Deasemenea in musetel sunt prezenti oxizi bisabolol, famesen si spiro-eter, cu prpprietati antiinflamatoare si antispastice.

Ghimbirul. De secole medicina traditionala se bazeaza proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului. Conform studiilor facute la Universitatea din Maryland, ghimbirul diminueaza durerea asociata cu boala inflamatorie clasica. In acelasi timp, substantele din ghimbir micsoreaza senzatia de greata, varsaturile si alte probleme ivite la stomac.

Curcuma (turmeric). Producatorii de alimente adauga curcuma in produsele preparate pentru a da o culoare galbuie acestora, insa terapeutii din Asia o folosesc de peste 4.000 de ani in tratarea problemelor digestive si lupta impotriva infectiilor. Curcuma este un antioxidant care elimina radicalii liberi din organism, reducand doua dintre enzimele care provoaca inflamatia.

Aloe vera. Aloe reduce nu numai inflamatia, dar si durerile. In acelasi timp ajuta la refacerea stratului epitelial. Conform Universitatii din Maryland, gelul cu aloe este superior cremei cu hidrocortizon unu la suta.

Semintele de telina. Semintele de telina reduc inflamatia actionand asemeni unui diuretic. Acestea sunt extrem de eficiente in tratarea artritei si gutei.

Ceaiul verde. Acesta contine polifenoli, micronutrienti care previn anumite mecanisme ale unor boli. Principalul micronutrient este galat epigallocatechin cu reale proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Este folosit in reducerea inflamatiilor la nivelul tractului digestiv, reduce inflamatiile gastro-intestinale asociate bolii Crohn si colita ulceroasa. Este recomandat deasemenea in artrita, reducand odata cu inflamatia si distrugerea cartilajelor. Specialistii recomanda cu entuziasm folosirea acestor plante drept alternativa la medicamente si substante chimice, care nu de putine ori au manifestari periculoase.