A trăi în trecut înseamnă a ține boala în corpul fizic


Facem nenumărate eforturi pentru a ne vindeca de diverse boli din corpul fizic și de cele mai multe ori nu apare vindecarea. Astfel ne întrebam mereu: Am făcut tot felul de terapii, am fost la tot felul de vindecători, am luat diverse remedii, medicamente și tot nu m-am vindecat de boală? Asta pentru că ne-am aplecat doar asupra corpului fizic, insa boala vine din emoțiile pe care le ținem în noi. Emoțiile noastre își pun amprenta asupra corpului fizic și curând corpul este expus la orice. De aici bolile și afecțiunile. 

Vreți să vă vindecați DAR NU AVEȚI UN PLAN PENTRU A VĂ VINDECA? A LUA NIȘTE REMEDII SAU A APLICA DIVERSE TERAPII NU ESTE PLANUL DE VINDECARE. Atâta timp cât menții boala în corp de fapt nu ai un plan pentru a fi sănătos. Planul începe cu aducerea fiintei tale în prezent cu totul, cu gânduri si situații cu tot, prin transformarea lucrurilor intr-un mod diferit față de cele din trecut. Poziția de observator este modalitatea de a ne aduce în prezent. Fiind mereu conștienti de ceea ce facem aici și acum, cu ajutorul întrebărilor: Ce gândesc eu acum? - Ce simt eu acum? - Creeam o afirmație opusă a ceea ce simțim. 

Trecutul, gândurile care ne duc în trecut, rutina și obișnuințele țin boala în corpul fizic. Oamenii care doresc să dețină controlul asupra altora au întotdeauna o poveste tristă. Și acolo ei se ascund. Dacă dăm la o parte victimizarea, suferința, faptul că ne folosim de oameni pentru a ne împlini, vom scăpa de povara trecutului. Pentru a trăi în prezent - aici și acum - e nevoie de dorința și curajul de a experimenta în fiecare clipă ceva nou. Chiar dacă sunt lucruri aparent de rutina, noi suntem de fapt altii în fiecare clipă deoarece avem alte stări și alte gânduri care trec prin noi. Noi suntem altii de la un moment la altul. Dacă continuam să menținem durerea din trecut, înseamnă că de fapt ne este teamă să trăim fără această durere, ce ne aduce diverse beneficii. 

Va veți întreba ce beneficii putem avea prin suferință? Diverse, cum ar fi: oamenilor le este milă de tine, îți dau atenție, ești băgat în seamă și, astfel, obții ceea ce vrei. Dacă suntem onesti cu noi insine și nu mai cautam beneficiile care apar de pe urma durerii și a suferinței, nu e nimic în cer și pe pământ care să ne țină de la a ne vindeca și a avea o sănătate radiantă. Personalitatea este cea care vrea să păstreze o felie de suferință din trecutul nostru, pentru că așa se definește ea. Atunci când suntem în Sine, în partea divină din noi, nu vrem să deținem controlul asupra trecutului. 

Când suntem în Sine, suntem sinceri și ne dam seama că prin prisma personalității suntem obsedati de control, comozi și vrem să ne folosesim de alții pentru a ne împlini niște nevoi momentane. Pentru a afla cum stati la acest capitol vă recomand un exercițiu de autoanaliză. 

Luați o foaie de hârtie și scrieți: 
  • ce nu vreți să mai faceți pentru a vă menține și întreține boala 
  • ce vă place și ce nu vă place la voi, din această perspectivă 
  • ce comportamente mențineți chiar dacă știți că vă fac rău și vouă și celor din jur 
Poate fi începutul unui plan. Mai exact, dupa ce aflati ce nu doriti să mai faceti, puteti descoperi cu ce vreti să înlocuieti acele acțiuni și emoții, cum vreti să trăiti pentru a fi sănătosi. E nevoie să fiti sinceri cu voi insiva, deoarece adevărul crește aripi și vă eliberează de boală. Deci eliberați-vă de emoțiile trăite în trecut, pentru a vă auto-vindeca. Nimeni din exteriorul vostru nu poate face asta. 

Orice terapeut este un îndrumător, care poate activa corpul să se auto-vindece, poate să va dea un remediu pentru a atenua niște șocuri trăite cândva, un medic poate să va prescrie un medicament, o metodă de vindecare, dar numai voi puteti să va vindecati, dacă va dezlegati conștient de trecut și va aduceti energia înapoi. Prin aceasta unificati personalitatea cu Sinele vostru Divin și nu veti mai trăi în separare. 

Conștientizarea ne permite să ne extindem din percepțiile noastre limitate spre orice altceva posibil. Conștientizarea înseamnă că vrem să ne iubim ființa - corpul, sufletul - spre a ne manifesta în bucurie. Cu drag din iubire pentru a crea iubire...

(poza preluata de pe http://esanatos.info/tag/vitalitate/ )