Prevenirea și tratarea sistemului cardiovascular și cerebrovascular prin alimente


Este important sa consumam alimente in asa fel incat acestea sa ne fie predicament pentru mentinerea sanatatii. Trebuie luat in calcul ca slabirea sistemului circulator vascular va cauza, in mod inevitabil, slabirea si altor organe cum sunt ficatul, ochii, rinichii, inima. 

Alimentele consumate pentru mentinerea sistemului circulator sunt gustoase si pot fi combinate: telina - scade nivelul colesterolului sangvin; 
salcia alba - scoarta, impiedica formarea cheagurilor de sange; 
paducelul - scade tensiunea arteriala; 
ceapa, usturoiul, buretele de fag - previn tromboza, impiedica biosinteza hepatica; 
stevia rebaudiana - indulcitor natural, non-caloric, scade glicemia; 
avocado, sfecla rosie - cardioprotector, scad trigliceridele; 
marul, anghinarea, migdalele dulci, semintele de fistic, orzul verde - antioxidanti; 
ananasul crud sau copt - dizolva cheagurile, reduce simptomele tromboflebitei; 
mango - reduce riscul de infarct miocardic; 
nucile - sursa de acizi grasi esentiali, vitaminele B, magneziu, cupru; 
ceaiul verde - antimicrobian si cardioprotector; 
ceaiurile din coada-soricelului, coada calului; quinoa, hrisca, nautul, amaranthul, semintele de in, dovleac, susan - bogate in calciu, fibre, magneziu; 
mierea, polenul, laptisorul de matca
algele
uleiurile de argan si masline extravirgine presate la rece - reduc colesteroul stimuleaza circulatia. 

De asemenea, consumul de apa, pe langa alte lichide in general, precum si cel putin 30 de minute de miscare pe zi va vor ajuta la mentinerea sanatatii.